Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Acoperișurile verzi au ajuns și în România. VEZI unde vor fi construite (VIDEO)

Acoperișurile verzi au ajuns și în România. VEZI unde vor fi construite (VIDEO)

Un articol de: -
Foto: hidroset.ro Eveniment

Acoperişurile verzi, populare în Occident, se fabrică de acum şi în România. O firmă din Austria construieşte primii 500 de metri pătraţi de acoperiş plantat în întregime pe un cămin studenţesc din complexul Regie, din capitală.

Avantajele sunt evidente: mai multe spaţii verzi, iar acoperişul construit astfel are o izolaţie termică mult mai bună. Acoperişul verde este extrem de uşor de executat şi se poate extinde oricât. Este format dintr-un gazon şi plante de talie mică, rezistente la diferite condiţii meteo.

Acest gen de acoperiş ecologic este extrem de răspândit în şările din Europa occidentală şi în Statele Unite. Prima clădire din România care va beneficia de acest tip de acoperiş este căminul studenţesc U5 din complexul Regie.

În funcţie de rezultate, anul viitor alte 12 cămine ar putea beneficia de un astfel de acoperiş. Totul, pe baza unui proiect finanţat din fonduri europene.

Acoperișurile verzi au ajuns și în România
Embed:

Citeşte mai multe despre:   acoperisuri verzi,   Romania,   camin,   ecologie,   spatii verzi
Loading...