PMB a declanșat licitația pentru achiziția a 106 ambulanțe necesare Serviciului de Ambulanță București

PMB a declanșat licitația pentru achiziția a 106 ambulanțe necesare Serviciului de Ambulanță București

Primaria Municipiului Bucuresti a transmis spre publicare in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) licitatiaprivind achizitionarea celor 106 ambulante, destinate dotarii Serviciului de Ambulanta Bucuresti. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 14 mai 2018. Anuntul va fi publicat si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

„Asa cum am promis, demaram vineri o noua procedura de achizitie foarte importanta pentru Bucuresti, mai exact cea prin care urmeaza sa fie achizitionate cele 106 ambulante pentru Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov. Consider ca nu este o cheltuiala ci o investitie, in conditiile in care o parte insemnata a parcului auto al Serviciului de Ambulanta este in acest moment depasita. Imi doresc asadar ca aceasta licitatie sa fie finalizata intr-un timp cat mai scurt, astfel incat pacientii sa beneficieze cat mai curand de servicii medicale de urgenta la standarde europene”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Astfel, la solicitarea Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Municipalitatea urmeaza sa achizitioneze89 DE AMBULANTE DE TIP B, destinate interventiei de urgenta si transportului medical asistat al pacientilor si17 AMBULANTETIP C,destinate urgentelor medicale cu prioritate maxima si transportului medical asistat al pacientului.

In functie de gravitatea cazului, ambulantele tip B pot fi utilizate in acordarea primului ajutor calificat sau in acordarea asistentei medicale de urgenta. In dotarea acestora vor exista defibrilator semiautomat sau manual, precum si medicamentele necesare resuscitarii si acordarii asistentei medicale de urgenta.

Referitor la ambulantele de tip C, acestea vor fi dotate cu echipamente, materiale si medicamente de terapie intensiva. Echipajul acestui autovehicul este condus obligatoriu de un medic special pregatit. In categoria ambulantelor de tip C intra si autovehiculele care transporta nou-nascutii aflati in stare critica.

Potrivit caietului de sarcini, primele 74 de ambulante urmeaza a fi livrate in primele 7 luni de la semnarea contractului, urmand ca in termen de 12 luni sa fie livrate toate cele 106 ambulante. Ulterior, ambulantele vor fi puse la dispozitia SABIF, ramanand in proprietatea

Primariei Municipiului Bucuresti. Garantia acestora, conform caietului de sarcini, este de minimum 4 ani sau 300.000 km, iar mentenanta va fi asigurata de catre furnizor.

Valoarea estimata a intregului proiect este de 40.039.300 lei fara TVA, sumele necesare fiind cuprinse in totalitate in bugetul pentru anul 2018 al Municipalitatii. Avand in vedere valoarea echipamentelor, aceasta achizitie se incadreaza la procedura de licitatie deschisa on-line cu finalizare prin etapa de licitatie electronica.

Facem precizarea ca innoirea si suplimentarea numarului de ambulante la nivelul Capitalei sunt necesare din cauza vechimii parcului auto existent la acest moment in dotarea SABIF, deficiente care creeaza probleme mari in plan operativ dar si din punct de vedere financiar, prin cresterea costurilor cu intretinerea si repararea lor.

Ultima achizitie de ambulante la nivelul Ministerului Sanatatii a fost efectuata in urma cu 3 ani, atunci cand SABIF a primit o singura ambulanta.

Mentionam ca in prezent SABIF are in dotare 108 ambulante de urgenta, din care 68 au durata de folosinta depasita, multe dintre ele defectandu-se zilnic. In aceste conditii, capacitatea operativa a SABIF este cu mult diminuata, cu implicatii negative asupra acoperirii Municipiului Bucuresti, asupra timpului de raspuns la urgente si, implicit, asupra calitatii asistentei medicale asigurate populatiei.

Reamintim faptul ca in septembrie 2017, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat hotararea nr. 392/28.09.2017 privind Acordul de principiu pentru achizitionarea ambulantelor pentru Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, ca urmare a solicitarii facute de aceasta institutie.

Urmăriți B1TV.ro și pe