Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Anunț TRIST din partea medicilor de Ziua Națională: "NU mai trimiteți PACIENȚI, nu mai avem de nici unele!" (FOTO)

Anunț TRIST din partea medicilor de Ziua Națională: "NU mai trimiteți PACIENȚI, nu mai avem de nici unele!" (FOTO)

Un articol de: -
Eveniment

Ziua Naţională nu a început deloc bine pentru medicii şi pacienţii Spitalului de Urgență Sfântul Pantelimon.

"Nu mai trimiteți cazuri de obstetrică-ginecologie, închidem secția pentru că nu mai avem de nici unele!". Este anunţul către 112, care arată disperarea şi starea precară a sistemului medical din țara noastră.

În loc sã-și strige bucuria cã este româncã, o tânãrã de 21 de ani și-a strigat durerea. La propriu!

Femeii i s-a fãcut azi dimineațã, pe viu, cezarianã, pentru cã medicii nu au mai avut anestezic.

"Rahianestezia a fost fãcutã cu xilinã, o substanțã folositã la dentist și care nu ține la intervențiile grele. N-am avut ce pune, pentru cã spitalul nu mai are bani pentru anestezicele bune", spun medicii de la spitalul Sfântul Pantelimon, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe tolo.ro.

La intrarea în spital, a fost pus un anunț șocant: "Nu mai trimiteți cazuri de obstetricã-ginecologie, închidem secția pentru cã nu mai avem de nici unele!"

“Ziua Naþionalã nu este doar ziua virtuțiilor noastre, este și ziua lucrurilor care nu merg si pe care le putem schimba. Azi noapte la Sf Pantelimon asta s-a întâmplat, medicul de gardã a anunțat cã activitatea de la Ginecologie se suspendă pentru ca nu are de nici unele. O femeie a născut cu xilinã, medicii spun cã nu mai fãceau asta de 15 ani, xilina nu a mai ținut, aceste lucruri sunt reale, fac parte din viața noastrã”, a declarat Tolontan.

Sfântul Pantelimon este Spitalul de Urgențã pentru unele dintre cele mai populate sectoare ale Capitalei, 2 și 3.

Realitatea tristã a lipsei de medicamente și personal din spitalele românești este demonstrata și în Raportul Competitivitãții Globale.

Viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, a fãcut recent o prezentare la conferința Measuring Development in Turbulent Times.

Graficul  pe care Florin Georgescu l-a inserat în prezentare aratã cã România a regresat mult la Sãnãtate și Educație primarã, unde am pierdut 40 de locuri în zece ani.

 

Loading...