Avertisment CRUNT: Europa se va confrunta cu FURTUNI EXTREME! România expusă INUNDAȚIILOR (FOTO)
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Avertisment CRUNT: Europa se va confrunta cu FURTUNI EXTREME! România expusă INUNDAȚIILOR (FOTO)

Avertisment CRUNT: Europa se va confrunta cu FURTUNI EXTREME! România expusă INUNDAȚIILOR (FOTO)

Un articol de: -
Eveniment

Venirea primăverii este așteptată intens de toată lumea, cu toate că va veni cu un risc sporit de vreme rea și de inundații grave în mai multe părți ale Europei.

Specialiștii avertizează că evoluția vremii de pe continentul european va prezenta mai multe momente capricioase pe zone întinse din Germania până în Belarus și în Ucraina, în timp ce precipitațiile uriale vor produce un risc ridicat de inundații în Peninsula Balcanică.

Un model de evoluție a vremii mai puțin furtunos va exista în Europa de Vest, unde în zone din Spania și din Franța vor exista temperaturi excesive pe tot parcursul primăverii.

 “Furtunile de sezon care se vor abate asupra Germaniei ar putea cauza perturbări ale traficului, deoarece mulți copaci sunt șubreziți după iarna furtunoasă", a spus un meteorolog, citat de accuweather.com.

Pe măsură ce furtuna de sezon devine mai puțin frecventă, căldura se va stabili  încet în Europa Centrală ș de est, evoluție care va pune bazele unei creșteri a vremii nefavorabile.

"Cea mai mare amenințare pentru vremea severă va fi de la sfârșitul lunii aprilie până în luna mai", au mai declarat meteorologii.   

Munchen și Berlin, în Germania, la Kiev, Ucraina și Minsk, Belarus, vor fi toate în pericol pentru mai multe furtuni puternice.

Cea mai mare amenințare din cauza acestor furtuni vor fi inundațiile rapide și vânturile năprasnice, cele mai puternice furtuni cauzând grindină și chiar tornade izolate.

În timp ce vremea severă va amenința locațiile dinspre nord, în Peninsula Balcanică vor fi expuse riscului de inundații.

"Dacă în timpul iernii au existat ploi și zăpezi reduse în Balcani, schimbarea de la o iarnă târzie la vreme furtunoasă se va manifesta în primăvară", mai spun specialiștii.

Ploaia ambundentă și furtunile năprasnice vor conduce la precipitații mai mult decât normale în regiuni din Grecia, România și Ungaria.

Sursa: accuweather.com

Citeşte mai multe despre:   Peninsula Balcanică,   România
 
 
Loading...