Băsescu, sfat pentru Iohannis în SCANDALUL MOMENTULUI: ”Solicitam să…”

Băsescu, sfat pentru Iohannis în SCANDALUL MOMENTULUI: ”Solicitam să...”
Foto: libertatea.ro

Traian Băsescu intervine în războiul dintre PSD și DNA. Fostul președinte susține că, dar s-ar fi aflat în locul lui Klaus Iohannis ar fi solicitat să participe la ședința CSM și ca Inspecția Judiciară să facă o anchetă, informează Știripesurse.ro.

„Intervenția mea nu are rolul de a arăta că sunt mai breaz decât președintele Iohannis. Eu aș pleca de la geneza acestui tip de protest. Totul pornește dintr-o radicalizare de la care doamna Kovesi și domnul Iohannis au plecat. Domnul Iohannis a venit și ne-a arătat că nu are nicio undă de echivoc că ar avea aceeași părere cu doamna Kovesi. Au apărut înregistrări falsificate. A mai apărut un fenomen mai puțin observat, sunt procese în care inculpaților li se refuză un specialist independent.

Ce am văzut la Prahova se întâmplă și în alte servicii teritoriale ale DNA. Toate aceste elemente îl obligau pe președinte să aibă un discurs echilibrat. Eu aș fi avut o acțiune mult mai pragmatică. Solicitam să particip la ședința CSM și ceream Inspecției Judiciare să declanșeze imediat o anchetă, cu atât mai mult cu cât unele lucruri nici nu mai trebuiau demonstrate.

Mi-e foarte greu să critic la Iohannis exact ce am făcut eu. Eu mereu am apărat Parchetele și instanțele”, a declarat Traian Băsescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe