Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Beizadelele din politică! Cristian Winzer, proaspăt numit secretar de stat în MAE: Tatăl, prins cu fițuici la un examen de la Curtea de Conturi. Mama, mâna dreaptă a colonelului care cere desființarea DNA

Beizadelele din politică! Cristian Winzer, proaspăt numit secretar de stat în MAE: Tatăl, prins cu fițuici la un examen de la Curtea de Conturi. Mama, mâna dreaptă a colonelului care cere desființarea DNA

Un articol de: -
Foto: EVZ Eveniment

Avocatul Cristian Winzer, unul din tinerii lupi social-democrați și un apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost propulsat recent în funcția de secretar de stat în Ministerul de Externe. Este povestea clasică a unui tânăr care a ajuns peste noapte într-o funcție importantă pe baza susținerii partidului din care face parte. Asta pentru că Winzer a devenit mâna dreaptă a lui Teodor Meleşcanu la ministerul de Externe, deşi are experienţă zero în diplomaţie, și l-a înlocuit în postul de secretar de stat pe un om specializat în domeniu. Este vorba despre conferențiarul universitar Ştefan Popescu, care are un doctorat la prestigioasa universitate Sorbona. 

Însă tânărul avocat nu este singurul membru al familiei Winzer de care se leagă controverse privind modul în care a ajuns într-o anumită funcție. La scurt timp după ce a fost plasat în postul de la MAE, pe rețelele de socializare a apărut informația că tânărul Cristian este fiul maiorului în rezervă Petru Winzer, cel care, în trecut, a fost în centrul unui scandal legat de un concurs de ocupare a unui post de director în cadrul Curţii de Conturi.

Totul s-a întâmplat în anul 2013, atunci când Winzer senior era lector universitar și auditor în cadrul Departamentului XI al Curţii de Conturi, care verifică activitatea Ministerului Apărării, Ministerului de Interne, Ministerului Afacerilor Externe şi a televiziunii publice. Petru Winzer a fost prins copiind la examenul pentru ocuparea postului cu pricina și a fost exclus din concurs, după cum nota Adevărul, în acea perioadă. 

Winzer avea asupra lui o copiuță cu subiectele pe care le avea de tratat, iar cea care a descoperit frauda a fost chiar șefa lui, consilierul de conturi Georgeta Carmen Stănescu. La momentul respectiv, reprezentanții Curții de Conturi explicau că este aproape imposibil ca unii dintre candidaţi să fi avut acces la subiecte, deoarece acestea sunt trase la sorţi chiar în sala de examen.

Tot la Curtea de Conturi lucra, în 2013, și fiica lui Petru Winzer, Rebeca Andra Winzer, care ocupa un post de consilier. 

Cât despre mama proaspătului secretar de stat din MAE, aceasta se numește Anişoara Winzer, a fost cadru militar și mâna dreaptă a controversatului preşedinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, colonelul Mircea Dogaru

Dogaru este conoscut ca fiind, printre altele, cel care a propus desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi CNSAS. 

Lt. col. (r)  Anişoara Winzer a fost vicepreşedinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate până în 2010.

B1.ro a solicitat atât Curții de Conturi, cât și Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, informații cu privire le funcțiile ocupate în prezent de membrii familiei Winzer și la veniturile acestora. Vom publica aceste date în momentul în care ne vor fi comunicate. 

Loading...