Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment București: Au început lucrările de reabilitare a unor clădiri monument istoric din Centrul Vechi

București: Au început lucrările de reabilitare a unor clădiri monument istoric din Centrul Vechi

Un articol de: -
Foto: ziare.com Eveniment

Primăria Generală, prin Compania Municipală Consolidări SA, a început lucrările de consolidare și reabilitare a unor clădiri monument istoric din Centrul Vechi.

”Aceste imobile necesita reabilitare urgenta intrucat se afla in stare avansata de degradare si pun in pericol siguranta cetatenilor. Administratia Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc si Compania Municipala Consolidari S.A colaboreaza pentru ca acestea sa fie reabilitate intr-un timp cat mai scurt si repuse in valoare. Prin demararea lucrarilor de consolidare, dorim sa oferim exemple de bune practici in ceea ce priveste consolidarea cladirilor cu risc seismic, pentru a incuraja proprietarii care detin o astfel de locuinta sa isi puna imobilele in siguranta”, a  declarat Gabriela Firea.

Clădirile aflate acum în proces de consolidare se încadrează în clasa I de risc seismic, fiind construite în 1870. Sunt printre cele mai vechi imobile cuprinse în programul de consolidare al Municipalității.

Persoanele care locuiau la aceste adrese au fost relocate în cele două blocuri de necesitate situate în Piata Națiunilor Unite, mai precizează municipalitatea.

Loading...