Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Bucureştiul se pregăteşte de CENTENARUL MARII UNIRI: Ce ANUNȚ a făcut primarul general (VIDEO)

Bucureştiul se pregăteşte de CENTENARUL MARII UNIRI: Ce ANUNȚ a făcut primarul general (VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

Bucureştiul se pregăteşte de centenarul Marii Uniri. Evenimentul va fi sărbătorit ca la carte anul viitor, în Capitală. O regată pe Dâmboviţa, un nou parc care va fi inaugurat pentru bucureşteni, dar şi spectacole folclorice, sunt doar câteva dintre surprizele care îi aşteaptă pe bucureşteni. Nu facem evenimente pentru elită, vrem să coborâm lângă oameni, a subliniat primarul general, Gabriela Firea, informează B1 TV.

Bucureştiul se pregăteşte de centenarul Marii Uniri: Ce anunț a făcut primarul general

„Ne dorim să fie o sărbătoare a noastră, a tuturor. Şi nu doar cum, probabil, din păcate, în anumiţi ani, se organizau evenimente mai degrabă pentru elită. Elita oricum va organiza aceste momente - şi simpozioane, şi forumuri - dar cred că trebuie să coborâm lângă oameni, în stradă", a declarat primarul general. 

Evenimente pe gustul tuturor, care să impresioneze orice categorie de vârstă. Atât pe localnici, cât şi pe turişti. Asta îşi doreşte primarul general Gabirela Firea cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Unirii. În Bucureşti, atracţiile vor fi la tot pasul în perioada festivă. Vor avea loc numeroase expoziţii, dar și inaugurarea unui parc. Parcul Centenar, aşa cum este numit, se va afla în zona Pieţei Eroilor şi va avea o suprafaţă de peste un hectar.

”Avem nevoie de spaţiu verde cât mai mult în Capitală. Nu suntem pe un loc fruntaş din această perspectivă şi cred că trebuie să aducem această sărbătoare în toate domeniile”, a mai spus Gabriela Firea

Tot cu aceast ocazie o şcoală din Bucureşti va fi redunumită după un personaj istoric. Marea Unire va fi celebrată şi prin lansarea la apă, în cadrul a două evenimente, unul la Londra şi altul la Bucureşti, a unor ambarcaţiuni care vor reprezenta regiunile istorice ale ţării.

În decursul întregului an vor fi realizate şi dezvelite patru monumente de for public, care sunt deja în lucru, în diferite faze.

Citeşte mai multe despre:   Bucureştiul,   centenarul Marii Uniri ,   Gabriela Firea
Loading...