Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment S-A DECIS! ȘOC: Ce se întâmplă cu mormintele REGALE de la Curtea de Argeș! SICRIUL cu rămăşiţele pământeşti ale ...

S-A DECIS! ȘOC: Ce se întâmplă cu mormintele REGALE de la Curtea de Argeș! SICRIUL cu rămăşiţele pământeşti ale ...

Un articol de: -
Eveniment

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului a anunțat că rămășițele pământești ale Regelui Carol al II-lea și ale Reginei-mamă Elena, cât şi ale pricipelui Mircea, vor fi mutate în primăvară în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş.

"Casa Regală a gândit să avem o întâlnire peste câteva săptămâni pentru a rezolva şi mutarea Regelui Carol al II-lea. Pietrele tombale sunt deja făcute pentru Regele Carol al II-lea şi Regina-mamă Elena. Aşa stau lucrurile până acum", a afirmat acesta.

Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Regelui Carol al II-lea se găseşte în prezent într-o criptă special amenajată în paraclisul mănăstirii Curtea de Argeş. Rămăşiţele au fost aduse în 2003 de la Lisabona, Portugalia, unde a fost înhumat în 1953.

În timp ce, Regina Elena, mama Regelui Mihai, a rămas singura suverană a României înmormântată în afara ţării. Mama Regelui Mihai s-a stins din viaţă în Elveţia, în 1982, şi a fost îngropată, după ritul ortodox, în cimitirul Bois-de-Vaux din Lausanne. 

Principele Mircea este un personaj mai puțin cunoscut istoriei noastre. Acesta este ultimul copil al Regelui Ferdinand şi al Reginei Maria, și se află în prezent în capela Castelului Bran, acolo unde sora lui,

Principesa Ileana, l-a adus, de la biserica Cotroceni, în 1941. Principele Mircea s-a născut în 1913 la Bucureşti şi s-a stins din viaţă la doar trei ani şi nouă luni, pe 2 noiembrie 1916, la Buftea, cauza morţii fiind febra tifoidă.

La 10 mai 2009 a fost pusă piatra de temelie la Noua Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, în prezenţa Principesei Margareta şi a Principelui Radu. Noua Catedrală are în total 16 morminte. 
 

 
 
Loading...