Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Controale la fabrica de unde a fost livrat laptele elevilor internați cu toxiinfecție alimentară din Pechea. Șeful OPC Brașov: Nu am descoperit chestiuni grave (VIDEO)

Controale la fabrica de unde a fost livrat laptele elevilor internați cu toxiinfecție alimentară din Pechea. Șeful OPC Brașov: Nu am descoperit chestiuni grave (VIDEO)

Un articol de: -
foto: maramedia.ro Eveniment

În urma îmbolnăviri cu toxiinfecție alimentară a 17 copii din Pechea, Galați, OPC Brașov a decis efectuarea a mai multor controale la compania care livrează laptele pentru programul laptele și cornul din zonă, informează B1 TV.

Potrivit declarațiilor șefului OPC Brașov, Sorin Susanu, controalele au fost efectuate ieri, cu scopul de a se descoperi dacă laptele a plecat contaminat încă de la fabrica producătoare sau dacă alterarea acestuia s-a produs fie în timpul transportării, fie în cel al depozitării sau manipulării.

"În momentul de față, discutăm despre concluzii preliminare", a precizat Sorin Susanu. "După situația gravă descoperită în urma îmbolnăvirii copiilor, am dispus acest control la fabrica din Brașov. Nu am descoperit chestiuni grave. În zilele următoare, după ce vom avea rezultatele de laborator ale produselor pe care noi le-am prelevat, vom putea să concluzionăm cu exactitate dacă produsul a fost deteriorat în momentul transportului, depozitării sau manipulării", a explicat acesta.

 



De altfel, șeful OPC Brașov a precizat că fabrica distribuitoare de lapte pentru programul laptele și cornul este una importantă, care activează pe o zonă destul de extinsă. Potrivit spuselor acestuia, au mai existat probleme în trecut cu această companie.

"Este un mare producător care distribuie acest lapte în toată țara. Au fost mai multe controale în ultimile luni, pentru că avem într-o permanentă supraveghere programul cornul și laptele. Au fost descoperite anumite chestiuni, dar au fost remediate. Au existat anumite probleme care țin de instituția noastră, în sensul de etichetare sau depozitare, dar au fost sancționare în funcție de gravitatea acestora și de legislația în vigoare", a încheiat Sorin Susanu.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, Diamanta Bulai, inspector școlar general Galați, a declarat că doar reprezentanții Consiliului Județean pot lua măsuri împotriva firmei care a livrat laptele.

„Întregul lot va fi retras și până la definitivarea situației copiii nu vor beneficia de lapte, în următoarele trei zile, cel puțin. Nu noi suntem cei care fac achiziția, nu noi am contractat, noi suntem doar beneficiari. Consiliul Județean este cel care derulează procedura de achiziție și, în funcție de ce este prevăzut în contract, dumnealor vor lua măsuri. Noi ne asigurăm ca laptele este ținut în condiții optime și că în școli există spații pentru depozitarea produselor”, a declarat inspectorul. 

Diamanta Bulai, inspector școlar general Galați, despre laptele livrat elevilor de la Pechea



Loading...