Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Decapat" și clasat. Parchetul General închide dosarul înregistrărilor cu Kovesi din DNA (VIDEO)

Decapat" și clasat. Parchetul General închide dosarul înregistrărilor cu Kovesi din DNA (VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

Parchetul General a decis să închidă dosarul penal privind înregistrările făcute în sediul DNA și apărute în spațiul public. Acest dosar a fost deschis chiar după o plângere a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, în care aceasta acuza că înregistrările respective nu sunt autentice, ele conțin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere, menite a altera conținutul real al afirmațiilor enunțate.

Pe aceste înregistrări se aude cum șefa DNA i-ar cere unui procuror din direcția să "decapeze insituțional" într-un "dosar cu case" pentru a "ajunge la domnul premier". Aceste discuții ar fi avut loc la o ședință DNA între procurorul-șef al insituției și șefii de secție.

Parchetul General a clasat acum dosarul considerând că sesizarea făcută de Kovesi în urmă cu mai bine de 4 luni nu este întemeiată. Kovesi acuza în această cerere săvărșirea infracțiunii de inducere în eroare. Șefa DNA dorea, în plus, să fie găsiți și oamenii din interior care au realizat înregistrarea și au făcut-o publică.

După acest scandal, doi procurori din DNA, Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga, au fost revocați din instituție de către Laura Codruța Kovesi.

Redăm mai jos  transcriptul înregistrării  cu șefa DNA ce a apărut în spațiul public:

"Uncheşelu, ştiţi cu ce-mi doresc: să "decapaţi" instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. 

Nu ştiu ce se întâmplă! Şi-am avut o discuţie la Cheilie Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat. Poate aşa  că suntem toţi ne lămurim şi ce s-a întâmplat. Doamne, m-am uitat şi eu pe datele statistice unde parcă toată lumea ne bănuia de dimineaţă până seara şi am făcut aşa un pic o ... anul trecut pe vremea asta erau 673 de persoane învinuite la 270. Adică e o discrepanţă foarte mare. Posturi în plus avem, poliţişti în plus avem, specialişti în plus avem, dosare avem, înseamnă cu sunt alte cazuri şi am vrut să stăm un pic de vorbă să vedem. 

M-am uitat puţin pe situaţiile astea. Sunt unele chestiuni îngrijorătoare: sunt dosare 6-7 ani cu urmărire penală începută şi care nu e soluţionată. Au venit şi la acelaşi procuror şi a mai venit cineva la alt dosar. Urmărire penală începută. La fiecare ştiţi ce aveţi în lucru. 

Dar altceva mă îngrijorează, că la asta cu dosarele vechi ştiţi deja ce aveţi. Mă îngrijorează de ce nu-i înhăţăm! De două luni, unii din ei liberi, nu iese niciun rechizitoriu! Numai unii şi aceiaşi fac dosare. Unii s-au încurcat cu legea. Au făcut trei rechizitorii anul trecut, mamă, ce mult am lucrat, suntem tari. Cu trei rechizitorii, nu facem treaba".

 

 


 

Citeşte mai multe despre:   Kovesi,   Parchetul general,   înregistrare,   decapat,   clasat
Loading...