Deținătorii mărcii Arsenie Boca au câștigat procesul cu Mănăstirea Prislop: Biserica nu poate folosi numele părintelui 

Deținătorii mărcii Arsenie Boca au câștigat procesul cu Mănăstirea Prislop: Biserica nu poate folosi numele părintelui 

Biserica nu poate folosi numele părintelui Arsenie Boca. Deținătorii mărcii Arsenie Boca au câștigat procesul cu Mănăstirea Prislop, informează B1 TV. Cauza a fost deschisă de reprezentanții Bisericii, aceștia solicitând ca, printr-o procedură de urgență, să poată comercializa icoanele sau alte obiectele de cult legate de numele lui Arsenie Boca.

Scandalul pe numele părintelui Arsenie Boca s-a mutat la Tribunalul București, acolo unde Episcopia Devei și Hunedoarei au cerut permisiunea de a comercializa icoane, cruciulițe și alte obiecte de cult cu chipul părintelui și cu numele acestuia. Tribunalul a respins solicitarea Episcopiei, decizia putând fi atacată la Curtea de Apel București.

„Respinge excepţia necompetenţei generale invocată de pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Respinge excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active invocată de pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL prin întâmpinare, ca neîntemeiată Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Pulse Escape SRL invocată de aceasta prin întâmpinare, ca neîntemeiată. Respinge cererea ca neîntemeiată. Obligă reclamantele la plata către pârâtele Talpoş Diana şi Pulse Escape SRL a sumei de 2000 lei reprezentând onorariu de avocat redus şi a sumei de 268,19 lei reprezentând cheltuieli de deplasare, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare, care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se arată în decizia instanței.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe