Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Dialog, la Suceava, între ambasadorul rus și rectorul USV. "Când am intervenit în Abhazia, din greșeală am ajuns până la Tbilisi" / "Ar trebui să cooperăm să îmbunătățim sistemul de frânare al tancurilor rusești" (VIDEO)

Dialog, la Suceava, între ambasadorul rus și rectorul USV. "Când am intervenit în Abhazia, din greșeală am ajuns până la Tbilisi" / "Ar trebui să cooperăm să îmbunătățim sistemul de frânare al tancurilor rusești" (VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

Ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a efectuat o vizită, joi, la Suceava, unde a participat la un eveniment desfășurat în colaborare cu Universitatea "Ștefan cel Mare" din Suceava.

Debordând de aroganța care l-a făcut remarcat de la sosirea în România, ambasadorul a continua linia de comunicare specifică Rusiei privind conflictul din Ucraina și atacurile la adresa Vestului. Acest lucru l-a adus într-un duel verbal cu rectorul Universității care nu a ezitat în nicio secundă să îl contrazică și chiar să îl ironizeze pe diplomat.

Unul din subiectele care i-au pus pe cei doi în conflict a fost cel al intervenției Rusiei în estul Ucrainei.

"În ceea ce privește estul Ucrainei, din Ucraina ați auzit scenarii despre trupe rusești care s-ar afla în această regiune, despre influența pe care o are Federația Rusă în această zonă. Până acum nici măcar o filmare a sateliților americani nu a arătat măcar un număr sau un automobil care să aparțină Federației Ruse. Rusia, niciodată nu a intervenit în Donbas pentru că atunci când a intervenit în Abhazia în două zile, din greșeală a ajuns în Tbilisi, dar după ce au înțeles greșeala au dat comandă și trupele s-au retras", a afirmat, arogant, Valery Kuzmin, conform newsbucovina.ro.

Rectorul Universității "Ștefan cel Mare" prof. univ. dr. ing. Valentin Popa i-a spus ambasadorului că a fost de curând în Georgia și că, vorbind metaforic, încă se mai văd urmele tancurilor oprite la 25 de kilometri de Tbilisi și i-a recomandat, ironic, acestuia să colaboreze cu românii. pentru a îmbunătăți frânele tancurilor rusești.

"Iată un motiv pentru care ar trebui să colaborăm în domeniul economic și științific. Poate împreună, cele două state, cercetătorii din cele două state, ar putea lucra la sistemul de frânare al tancurilor astfel încât să se oprească mai repede și nu în câțiva zeci de kilometri”, a spus Valentin Popa.

Rectorul Universității din Suceava l-a taxat pe ambasador și pentru că a divagat de la subiectul seminarului la care a participat și s-a dus spre politică și eforturi de îmbunătățire a imaginii Rusiei.

"S-a vorbit prea puțin de economie. În discurs au fost mai multe apărări. Vă spun că dacă Federația Rusă nu a greșit cu nimic nu trebuie să se apere de nimic", a afirmat Valentin Popa, conform presei locale.

"În universitate suntem obișnuiți să ascultăm toate punctele de vedere și astăzi trebuie să învățăm și chiar să facem cursuri pentru a ne feri de manipulare pentru că suntem conștienți să suntem înconjurați de tehnici de manipulare din toate părțile", l-a taxat dur rectorul din Suceava pe ambasador.

Vizita la Suceava a ambasadorul rus, Valery Kuzmin

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Kuzmin,   ambasador,   Suceava,   rector,   Georgia,   tancuri,   invazie
Loading...