Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment DIICOT lansează operaţiunea ''Ziua Z'': Sute de percheziţii în aproape toată ţara la cele mai temute clanuri interlope (VIDEO)

DIICOT lansează operaţiunea ''Ziua Z'': Sute de percheziţii în aproape toată ţara la cele mai temute clanuri interlope (VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

Procurorii DIICOT au demarat miercuri o operaţiune de amploare, intitulată "Ziua Z", în cadrul căreia efectuează 238 de percheziții în Bucureşti şi alte 28 de judeţe în cadrul a 15 dosare de criminalitate organizată.

Peste 290 de persoane sunt vizate pentru infracţiuni multiple printre care trafic de persoane, trafic de droguri, proxenetism, trafic de minori, spălare de bani, constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată sau evaziune fiscală.

Conform primelor informaţii, printre principalii vizaţi în acest dosar sunt membri ai temutului clan Ghenosu din Dâmboviţă, dar şi alte grupări interlope din ţară.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Potrivit Poliţiei Române, sunt puse în executare 238 de mandate de percheziţie în Bucureşti şi în 28 de judeţe - Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraş, Hunedoara, Timiş, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj şi Bistriţa-Năsăud, urmând să fie audiate peste 290 de persoane.  

Dosarele în cadrul cărora sunt efectuate percheziţiile vizează infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.  

În alte dosare se fac cercetări pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

De asemenea, se fac cercetări pentru evaziune fiscală, falsificare de instrumente electronice de plată, punere în circulaţie de instrumente electronice de plată contrafăcute, deţinere de instrumente electronice de plată contrafăcute, fals material în înscrisuri oficiale şi fals informatic. 

Totodată, au loc percheziţii în dosare penale în care sunt cercetate fapte de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi mărturie mincinoasă.  

La operaţiuni participă peste 600 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, inspectoratelor de poliţie judeţene şi luptători ai structurilor de intervenţii şi acţiuni speciale ale Poliţiei Române, precum şi jandarmi, poliţişti din cadrul I.G.P.F. şi specialişti ai D.G.A.

Citeşte mai multe despre:   DIICOT
 
 
 
Loading...