Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Diriginta care a tuns doi elevi în fața clasei se declară "un profesor serios": „Dacă le lipseşte o şuviţă din perişor nu înseamnă că li se schimbă imaginea“

Diriginta care a tuns doi elevi în fața clasei se declară "un profesor serios": „Dacă le lipseşte o şuviţă din perişor nu înseamnă că li se schimbă imaginea“

Un articol de: -
Eveniment

“Nu contează cât de lung am părul, mai presus e cum și cât gândesc”. Nu de aceeași părere este și diriginta clasei a 7-a de la Colegiul Național A.I. Cuza din Ploiești, care a umilit doi elevi, tunzându-i în fața clasei. (Detalii AICI)

La o zi de la declanșarea scandalului, profesoara de matematică Magda Vasile declară că nu a traumatizat elevii, că „dacă le lipseşte o şuviţă din perişor nu înseamnă că li se schimbă imaginea“.

Sunt profesor serios care încearcă să-i determine pe elevi să-şi găsească un drum, o ţinută care să-i facă să se descurce când vor ieşi din băncile şcolii. (...) Elevii vin la şcoală cu un fel de moţ gen samurai în vârful capului, iar când îşi dau acel moţ jos sunt în permanenţă preocupaţi să-şi aşeze freza, să fie într-o formă anume, să aibă un look, nemaifiind atenţi la ceea ce se întâmplă în clasă.

În acea oră de dirigenţie, am reluat această discuţie pentru că tocmai primisem nişte informări că la alte ore nu fac ceea ce trebuie şi atunci le-am spus să se tundă pentru săptămâna viitoare. Copiii au început în clasă să-şi măsoare una altuia părul pentru că au considerat că nu au depăşit o limită a regulamentului. Unul avea 12 centimetri, altul vreo 14 centimetri. (...)Unul dintre copii avea o foarfecă pe care mi-a împrumutat-o. M-am apropiat de elevul Ioniţă Rareş, el a fost cel mai apropiat de mine, nu a fost în niciun fel împotriva apropierii mele de el. Din partea din spate, am luat între vârful degetelor o mică şuviţă din care am tăiat într-adevăr zece firişoare de păr de o lungime de un centimetru – un centimetru jumătate, şuviţă pe care i-am pus-o pe caiet în aşa fel încât să vadă că nu a fost tuns, traumatizat, în niciun fel agresat. A fost tot timpul de acord, a râs, în niciun caz intenţia mea nu a fost denigratoare la adresa copiilor. A mai fost un elev căruia i-am aplicat acelaşi tratament, să zicem. S-a distrat. În momentul în care i-am pus şuviţa pe caiet s-a dus să o arunce la gunoi, iar eu le-am explicat copiilor aşa: ceea ce vi se pare că este o traumă, faptul că cineva vă pune să vă tundenţi nu înseamnă decât că vă creaţi voi o altă imagine. Faptul că le lispeşte o mică şuviţă din perişor nu le-a schimbat cu nimic nici imaginea, nici nu au fost traumatizaţi şi nici nu au fost vreo secundă în pericol”, a spus Magda Vasile, potrivit Adevărul.

Părinții celor doi copii nu sunt însă de acord cu regulile comuniste ale dirigintei.

Rodica Popescu, directorul Liceului Al. I. Cuza din Ploieşti, a precizat că în cauză va fi declanşată o anchetă internă.

Citeşte mai multe despre:   Colegiul Național,   Ploiești ,   diriginta ,   Magda Vasile
Loading...