Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Doctor de la Marie Curie: Toți copiii sunt internați la secția de nefrologie. Pentru copilul din Bacău, nu se confirmă diagnosticul de sindrom hemolitic uremic (VIDEO)

Doctor de la Marie Curie: Toți copiii sunt internați la secția de nefrologie. Pentru copilul din Bacău, nu se confirmă diagnosticul de sindrom hemolitic uremic (VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

Patriciu Achimaș-Cadariu, ministrul Sănătății a ținut o conferință de presă la sediul INSP, acolo unde câțiva doctori de la Spitalul Marie Curie au dat mai multe informații despre starea bebelușilor din Argeș care sunt internați la spitalul din Capitală cu sindromul hemolitic uremic.

"Aceste reguli, le tratăm uneori superficial, și un avertisment este cel mai frecvent mod de a penaliza, ceea ce nu este în regulă,pentru că trebuie să constientizăm că o lipsă de informații dintr-un lanț poate duce la lucruri catastrofale.
Am solicitat să se raporteze toate bolile diureice. Fac un apel în continuare la respectare tuturor măsurilor de igienă: spălarea pe maine, dezinfecția, prepararea termica, spălarea fructelor și a legumelor sunt foarte importante",
a declarat ministrul.

Doctor Marie Curie: Toți copiii sunt internați la secția de nefrologieÎn aceeași conferință, a vorbit și șefa sectiei de Nefrologie de la spitalul Marie Curie, Mihaela Bălgrădean, care a declarat că și bebelușii de la Terapie Intensivă au fost mutați la secția de nefrologie a spitalului, pentur că starea acestora era mult mai bună.

"Am să îcep prin a vă da vești bune despre copiii de la Marie Curie. Ei sunt în continuare 7, însă s-a modificat locul în care sunt îngrijiți- 2 copii de la Terapie Intensivă au fost transperați la Nefrologie, dar vor continua tratamentul insuficienței renale acute.
La unul dintre cei care erau și înainte la Nefrologie a fost oprit tratamentul cu pentru ca s-a simțit mult mai bine.
Acum, la nefrologie sunt 6 copii cu sondrom hemolitic uremic: 3 bolnavi care primesc dializă peritoneală, iar ceilalți numai tratamentul de continuare al insuficienței renale acută.

Al doilea aspect se leaga de cazul de la Bacău- este vorba de o fetita de un an si o luna la care s-a ridicat suspiciunea de sindrom hemolitic. Nu se poate confirma această boală. La acest copil, boala a început cu 2 săptămâni în urmă, cu boală diareică acută. Copilul a fost tratat la domiciliu, după aceea s-au făcut investigații la un laborator privat, care aduc numai o parte din sindrumul hemolitic uremic. Acest copil are anemie si trombocitopemie, însă nu are insuficiență renală acută. Deci are diureza prezentă și nu are semne de retenție azotat.
Nu ne află în conjunctura sindrumului hemolitic uremic. Nu este vorba de acest sindrom. Medicii au mai exclus dintre cauzele bolii o infecție cu Rotravirus"

Citeşte mai multe despre:   sindrom hemolitic uremic,   Bacau,   bebelusi,   arges,   marie curie,   doctori,   ministrul sanatatii
Loading...