Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Doi ziariști români, întorși din drum la frontiera ucraineană

Doi ziariști români, întorși din drum la frontiera ucraineană

Un articol de: -
Foto: romania-actualitati.ro Eveniment

Doi jurnaliști români de la Radio România și Jurnalul Național au fost întorși din drum sâmbătă dimineața de autoritoțile de la punctul de frontieră Giurgiulești-Reni, pe când încercau să ajungă în satul ucrainean Hagi Curda, pentru a participa la sfințirea unei biserici românești, informează Agerpres.

Ziariștii Valentin Tigău de la Radio România și Simona Lazăr de la Jurnalul Național, soț și soție, făceau parte dintr-un grup de șase jurnaliști români care se îndrepta spre satul ucrainean pentru a participa la sfințirea uei bisericii românești.

Valentin Tigău a declarat că autoritățile de la punctual de frontier le-au comunicat jurnaliștilor români că au interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei din 2009, pe o perioadă de cinci ani.

Celorlalți patru ziariști li s-a permis să treacă frontiera.
Simona Lazăr a declarat că la intrarea în Ucraina au fost informaţi că au interdicţie de a intra în această ţară pe o perioadă de cinci ani, începând cu 2009.

"Ni s-a comunicat la intrarea în Ucraina că suntem indezirabili şi că avem, începând din februarie 2009, o interdicție pe cinci ani pentru intrarea în Ucraina", a spus Simona Lazăr, citată de Mediafax.
Jurnalista a declarat că în acea perioadă, ea și soţul ei s-a aflat în Ucraina timp de patru zile, realizând mai multe materiale despre comunitatea românească din zonă, despre limba română, predarea în limba română şi astfel de teme. Potrivit Simonei Lazăr, la acel moment nu au avut nicio problemă cu autorităţile ucrainene şi nu le-a fost comunicat că ar avea interdicţie.

Potrivit unui comunicat MAE, reprezentantul Consulatului de la Odessa s-a deplasat sămbătă dimineaţă la punctul de trecere a frontierei Reni, acordând asistenţă cetăţenilor români în efectuarea formalităţilor, după ora 10.00 trecând în Ucraina circa 130 de persoane, pentru a merge în localitatea Camîşovca pentru a participa la sfinţirea unei biserici ortodoxe.

Jurnaliști români opriți la granița cu Ucraina

Embed:


Loading...