Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Domnule ministru, diferenţa între DEMOCRAŢIE și DRAGNOCRAŢIE este ESENŢIALĂ! "Lucian Romașcanu acceptă că a greșit"

Domnule ministru, diferenţa între DEMOCRAŢIE și DRAGNOCRAŢIE este ESENŢIALĂ! "Lucian Romașcanu acceptă că a greșit"

Un articol de: -
Eveniment

Procesul de pesedizare  a instituțiilor prinde viteză. Cel mai recent, PSD a pus ochii pe Agerpres.

Comisia de cultură a Senatului a aprobat schimbarea Legii Agerpres, iar unul dintre artizanii modificării este nimeni altul decât Lucian Romașcanu, ministrul „cancan” al Culturii, scrie Cătălin Tolontan, pe tolo.ro.

Romașcanu a reacționat printr-un comunicat la dezbaterea despre capturarea politică a Agerpres.

”Îmi doresc ca Agerpres, împreună cu TVR și SRR, să reprezinte organisme profesioniste de comunicare ale statului român”, spune ministrul.

Formularea lasă să se înțeleagă exact ce a îngrijorat  sfera publică atunci când PSD a eliminat taxa pentru TVR și pentru Radio România!

Toate organismele profesionale, ONG-urile, de la CJI la Active Watch, și vocile preocupate de media au semnalat că din momentul în care guvernul va finanța de la buget jurnalismul public, el va avea senzația că îl deține!

Înr-un comentariu postat azi chiar la articolul cu pricina, ministrul revine și recunoaște că a folosit o sintagmă nefericită: "Multumesc pentru publicarea comunicatului! Legat de „ale statului” spun doar ca imi doresc legi care sa le permita sa se profesionalizeze chiar daca sunt finantate de stat. Ai dreptate, nu sunt ale statului, sunt ale tarii, ma refeream la finantare. Influenta politicului este daca jurnalistii permit asta, indiferent unde lucreaza. Sper ca noile legi pe care mi le doresc sa limiteze aceasta posibilitate dar, repet, jurnalistul decide”.

”Ceea ce vreau să las în urmă, de fapt, este o profesionalizare a jurnalismului public. Voi continua să lucrez pentru modificarea legii, vom ține cont de ce ne-a semnalat CCR și mă voi strădui să-mi conving colegii ca TVR, RRA și Agerpres să devină cu adevărat ce trebuie să fie”, a adăugat, într-o convorbire telefonică, ministrul Romașcanu.

Citeşte mai multe despre:   Agerpres,   Cătălin Tolontan,   Lucian Romașcanu
Loading...