Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Dragnea, vizat de o nouă ANCHETĂ Rise Project. Directiva uitată şi legătura cu acţiunile la purtător (VIDEO)

Dragnea, vizat de o nouă ANCHETĂ Rise Project. Directiva uitată şi legătura cu acţiunile la purtător (VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este din nou vizat de o anchetă a jurnaliștilor de la Rise Project. După ce aceștia au scris că președintele social-democrat ar coordona din spate firma Tel Drum, acum ei ar indica faptul că România amâna momentul intrării în vigoare a unei Directive UE care interzice companiile cu acțiuni la purtător și obligă firmele să-și declare acționariatul, respectiv proprietarul real.

În acest context, România riscă sancțiuni financiare pentru că nu a transpus în legislația internă normele europene pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și a terorismului.

„O directivă aprobată de Parlamentul și Consiliul Uniunii Europene pe 5 iunie 2015 trebuia aplicată și în România până pe 26 iunie 2017. În acest moment există doar un draft al legii, fără aprobările necesare.

O primă versiune a legii care urmează să fie aplicată în România prevede înființarea registrelor cu beneficiari reali, fie că sunt societăți comerciale, asociații sau fundații. Altfel spus, o companie cu acțiuni la purtător, cum este cazul Tel Drum sau al Elcomex ,va fi obligată să declare la Oficiul Național al Registrului Comerțului cine este proprietarul real. Experții consultați de RISE Project susțin că, fără sancțiuni clare, nici această prevedere nu va fi eficientă.”, scrie sursa citată.

Într-un răspuns oficial trimis RISE Project, Comisia Europeană (CE) susține că a deschis pe 16 iulie 2017 procedurile de infringement (Comisia sancționează statele care nu-și adaptează legislația internă la cea europeană - n.r.) față de România și a alte 15 țări. În astfel de situații, orice stat membru riscă un proces internațional și o amendă consistentă.

Dragnea, vizat de o nouă ANCHETĂ Rise Project. Directiva uitată şi legătura cu acţiunile la purtător

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   PSD,   Rise Project,   Tel Drum
Loading...