Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fenomen astronomic RAR, vizibil în România. Evenimentul va fi cel mai lung din secolul XXI

Fenomen astronomic RAR, vizibil în România. Evenimentul va fi cel mai lung din secolul XXI

Un articol de: -
Eveniment

Luna Plină şi eclipsa de Lună vor avea loc pe 27-28 iulie, fiind un fenomen aparte deoarece va fi cea mai lungă eclipsă de Lună din secolul XXI.

Eclipsa de Lună va dura o oră şi 43 minute, a afirmat astronomul Bruce McClure.

Eclipsa va fi cu 40 de minute mai lungă decât Superluna albastră sângerie ce a avut loc în ianuarie 2018.

McClure estimează că eclipsa totală de Lună va cuprinde eclipse parţiale ce vor începe de la 2:24 p.m. EST (21:24, ora României, n.r.) până la 6:29 p.m. EST (01:29, ora României, n.r.).

Eclipsa de Lună 2018 va fi vizibilă pe întregul glob şi va conţine culorile specifice ale unei „Luni sângerii”.

Pe teritoriul României, eclipsa va fi vizibilă în întregime la începutul serii de 27 iulie, iar momentul maxim al eclipsei totale de Lună va avea loc la ora 23:22.

 
 
Loading...