Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment EXTREMIST SÂRB, PRINS ÎN ROMÂNIA! SRI, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

EXTREMIST SÂRB, PRINS ÎN ROMÂNIA! SRI, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

Un articol de: -
Eveniment

Curtea de Apel Bucureşti a dispus măsura declarării ca indezirabil a cetățeanului Bratislav Zivkovic, pe o perioadă de 15 ani, din considerente de securitate naţională.

Serviciul Român de Informații susține că Zivkovic, un bărbat de 42 de ani care are cetățenie sârbă și rusă, a venit în România de patru ori și de fiecare dată a încercat să obțină documente și informații clasificate despre obiectivele militare naționale și ale aliaților noștri, cu intenția de a afecta parteneriatele strategice pe care le are România. El urma să predea datele respective unor organizații străine. 

De fiecare dată când a ajuns în România, sârbul a venit la Constanța și s-a arătat foarte interesat să fotografieze și să transmită repere GPS ale unor radare militare. De asemenea, el a fost interesat și de baza militară de la Kogălniceanu. Sârbul a întreprins astfel acte preparatorii de transmitere de secrete de stat unor organizații străine. 

Purtătorul de cuvânt al SRI a precizat că sârbul nu a reușit să intre în posesia niciunui document sau informație. 

”Zivkovic a întreprins acte preparatorii de procurare și transmitere a unor secrete de stat unei puteri sau organizații străine, ori agențiilor acestora, și constituirea de rețele informative pe teritoriul României. Zivkovic Bratislav a manifestat interes pentru obţinerea de documente clasificate referitoare la infrastructura critică şi obiectivele militare naționale, cât și ale aliaților, amplasate în sud-estul României, cu intenţia de a afecta parteneriatele noastre strategice. Evaluarea arată că prezența lui pe teritoriul național reprezintă un risc la adresa securității naționale. Prin urmare, SRI a sesizat Ministerul Public cu propunerea de declarare a sa ca persoană indezirabilă”, precizat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.

Zivkovic este comandantul organizaţiei de cetnici din Serbia “Cetniciki Pokret”, cunoscută ca fiind una paramilitară cu orientări naționalist-șoviniste.

În perioada 2014-2015, el a participat de partea separatiştilor pro-ruşi, alături de alţi voluntari sârbi, membri ai organizaţiei, la conflictul din Ucraina.
 

Citeşte mai multe despre:   EXTREMIST SÂRB
Loading...