Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ger în România: Au fost înregistrate temperaturi de până la minus 8 grade Celsius, la Miercurea Ciuc (VIDEO)

Ger în România: Au fost înregistrate temperaturi de până la minus 8 grade Celsius, la Miercurea Ciuc (VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

E frig de crapă pietrele. Românii au înghețat în noaptea trecută, când au fost înregistrate temperaturi de până la minus 8 grade Celsius, la Miercurea Ciuc, informează B1 TV. În timpul zilei, vremea se va menţine mult mai rece decât ar fi normal în a doua parte a lunii octombrie, în toată ţara, dar mai ales în est, în sud şi în centru.

Cele mai mici temperaturi pe parcusul nopții s-au înregistrat la Miercurea Ciuc, minus 8 grade Celsius, iar cea mai ridicată temperatură a fost înregistrată la Constanța, 8 grade Celsius. Însă nu e motiv de bucurie pentru cei de la malul mării. Temperaturile se resimt cu 5 grade mai puţin. Iar dacă luăm în calcul că în Capitală au fost oficial 3 grade azi noapte, bucureştenii s-au simţit ca la minus 2.

”Cred că disconfortul termic cel mai semnificativ îl reprezintă valorile termice diurne pentru că valorile se mențin atât marți cât și în zilele următoare cu mult mai coborâte decat ar fi normal să înregistrăm în această perioadă”, a declarat meteorologul Gabriela Băncilă.  

Ger în România: Au fost înregistrate temperaturi de până la minus 8 grade Celsius, la Miercurea Ciuc

Meteorologii nu au veşti bune nici pentru zilele şi nopţile următoare.

Miercuri, în ţară, temperaturile vor varia între minus 3 şi 14 grade, iar la munte va ninge. Şi vântul va sufla cu putere aşa că ne vom simţi ca într-o zi de iarnă veritabilă. Bucureştenii vor avea temperaturi cuprinse între 3 şi 5 grade pe parcursul dimineţii, iar cerul va fi mai mult noros şi vor fi condiții ca trecător să plouă slab.

”Ultimele trei săptămâni au fost caracterizarte de o astfel de vreme rece și foarte rece pentru luna octombrie. Temperaturi negative în cea mai mare parte a Moldovei. De altfel și în zona Munteniei valorile termice pe fondul cerului aproape lipsit de nori au coborât foarte mult, s-au apropiat foarte mult de pragul de îngheț mergând până la minus un grad la Oltenița. Și în Capitală, într-adevăr, vorbim despre 3 grade la stațiile meteo Filaret și Băneasa, dar în partea de nord-est a orașului la stația meteo de la Afumați se înregistrează numai un grad”, a mai spus meteorologul.

Joi, în ţară, valorile termice vor mai creşte faţă de zilele anterioare şi vor fi înregistrate temperaturi cuprinse între 4 şi 18 grade. Noaptea va ploua local în vest şi izolat în restul ţării. Vântul va avea intensificări doar la munte şi în Banat. În Capitală, dimineaţa vor fi între 5 şi 6 grade, iar la amiază temperaturile vor urca până la 12 grade Celsius.

 

Citeşte mai multe despre:   alegeri prezidentiale,   Miercurea Ciuc,   octombrie,   meteorologi,   frig
Loading...