Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Gigi Becali: "Cărțile mele au fost editate de înalți prelați, care au atestat că sunt corecte!" Ce spune despre "lucrările ştiinţifice" (VIDEO)
Exclusiv

Gigi Becali: "Cărțile mele au fost editate de înalți prelați, care au atestat că sunt corecte!" Ce spune despre "lucrările ştiinţifice" (VIDEO)

Un articol de: -
Foto: sport1x2.ro Eveniment

În emisiunea X Press de la postul de televiziune B1 TV, moderată de Sabin Orcan, Gigi Becali a dat mai multe explicații despre cărțile scrise de acestă în spatele gratiilor.

“Văd la emisiuni de televiziune, câte 4,5 persoane, unii dintre ei pe care îi respect și pe care îi consider persoane deștepte. Aș vrea să vă lămuresc cu aceste lucrări științifice. O sa vedeti dumeavoastră, mai jos să citiți definiția lucrării științifice- are caracter științific care orice lucrare care este acreditată de CNCSIS, este științifică. Dacă scriu 10 pagini, și acea editură care este acreditată CNCSIS, îmi dă acordul, alea 10 pagini sunt  științifice.  Dacă ea este acreditată CNCSIS, ea este o lucrare științifică. Nu comisia de penitenciar zice dacă e științifică sau nu. Ea verifică dacă este editată de o editură CNCSIS, pentru că unele nu sunt acreditate. Acum puteți spune "că domne, este de vină editura". Dar să dați vina pe îndrumători, pe alții, nu este corect”

Gigi Becali, despre cărțile scrise de elGigi Becali chiar a transmis faptul că el poate arăta cărțile sale într-o conferință de presă, pentru a dovedi lucrurile scrise în ele, dar și că lucrările sale au fost verificate de mai mutle ori, pentru că nu se dorea lansarea unor acuzații false.

“Eu, mâine, poimâine, o să pot să fac o conferință de presă în care să arăt cărțile mele. Ați spus că sunt greșeli- nu sunt greșeli, pentru că cărțile mele au fost editate de înalți prelați, care au atestat că sunt corecte. E adevărat, am avut câteva mici greșeli, pe care nu vi le pot spune, din punct de vedere canonic, dar mai mulți înalți prelați au corectat. Mai întâi, câțiva îndrumători au făcut-o... Au zis că lucrările mele sunt de interes public. după ce scris lucrarea, o editează editura. Daca a editat-o editura, la revedere, este lucrare științifică. La mine s-a suflat în iaurt. Pentru că editura a spus că mai e nevoie de alte două persoane care să zică că e științifică. Pentru că la dumneavoastră vor veni și vor pune întrebări. Au mai citit două persoane, și au pus ștampila că sunt lucrări științifice și că sunt corecte”

Becali a vorbit în intervenția telefonică și cum a reușit el să scrie o carte, cu ajutorul monahilor de la Muntele Athos.

“Cartea aceea de care vorbiți dumneavoastră este o carte pe care am făcut-o cum așa: am zis să scriu o carte despre credință. Dar nu știam ce să scriu. Am făcut niște întrebari teologice sfinților monahi de la Muntele Athos. Întrebări de ale mele, răspunsuri ale monahilor. Nu aveam cum sa fac asta prin îndrumători.  Așa că am trimis pe cineva acolo, cu întrebările, și a venit cu răspunsurile, și am scris”,a explicat George Becali.

Latifundarul din Pipera a mai spus și cum, în timpul lui Năstase, se putea scrie doar o carte, și nu 10, deoarece atunci se punea la ore de muncă, nu la număr de lucrări.

De ce în anul 2013, 2014, s-au făcut lucrări și înainte nu. Adrian Năstase nu avea nevoie de multe lucrări. Pentru că pe vremea aia câștigai la ore de muncă. Dupa aia, s-a schimbat legea, și se castiga la lucrari scrise. Pe vremea lui Năstase puteai să faci 10 lucrări- nu luai 10 luni. Atunci puteai să iei una și să tragi de ea cât mai multe ore”

Becali a mai explicat și că se poate câștiga o lună de libertate cu un articol într-o revistă de specialitate, nu neapărat cu cărți întregi, dar și că nu a făcut niciun rău nimănui pentru că a scris o carte și a ieșit cu o lună mai devreme din pușcărie.

Vă puteți uita- lucrărea științifica face parte din ore de muncă- numele asta de lucrare științifică este, pe bună dreptate, cam mare pentru lucrările scrise în pușcării. Dar poți câștiga 30 de zile pentru un singur articol scris într-o revistă de specialitate.

În cartea Becali și Parlamentul României și Parlamentul European, am spus mai multe- intervențiile mele din Parlamentul Europei- vreo 32 de intervenții- că nu trebuia neapărat să intervii verbal. Cartea conține mai multe- ce am mai citit prin alte cărți. Mai multe scrise de mine, pentru a câștiga o luna de libertate, pentru a fi alaturi de familia mea. Ce am făcut, nu am deranjat pe nimeni că am ieșit mai devreme de la pușcărie. Cartea cu Muntele Athos, am tiparit-o în 5000 de bucăți și când am vrut să cumpăr pentru mine, nu am mai găsit. Așa că am mai tiparit 5000. Deci e interes pentru public. Și Cristi Borcea, de la 6 ani si 4 luni, o să facă 6 ani si o luna. Ce mare chestie? Daca o să citiți cărțile mele, o să vedeți că nu putea să scrie nimeni lucrurile alea acolo, pentru că este istoria familiei mele, pe care numai eu o știam. Iar cartea Becali și Steaua- cartea e plină  de poze pentru că eu așa am facut-o. Să câștig și eu o luna de libertate
”,a  explicat Gigi Becali la telefon.

Atunci când Becali a fost întrebat cum ajung cei din pușcării tocmai la acele edituri, el a explicat cum a ajuns la editura la care și-a tipărit carțile.

Am căutat o editură care să fie acreditată CNSIS și mi-au făcut. Pentru alții nu au vrut să facă, dar pentru mine au făcut. Au spus că altora nu au făcut, dar au făcut pentru mine, că m-au iubit. Totul s-a făcut cu chitanță, nu a cerut nimeni șpagă. 2.000, 3.000 de euro cred că a costat editarea unei carți de-a mea. Eu, fiind în regim deschis de afară, aveam telefon de la instanță. Eu aveam telefon personal, cu internet, dar ei mi-au dat fără internet. Și manuscrisele pe care le făceam, le fotografiam și le trimiteam. Și am pus pozele în carte așa: am spus avocaților să îmi aducecă pozele din fiecare an, 2003, 2004 și din alți ani, cu toate comentariile, cu toate alea, din ziare, și le-am pus în carte- cu păreri de ale mele și cu comentarii de ale mele. Cartea asta este tiparită în 30.000 de exemplare și nu se mai găsește nimic. Dacă prezintă interes pentru public, este științific. Științific are o definiție în lege”, a încheiat Gigi Becali.

Citeşte mai multe despre:   carti,   Gigi Becali,   puscarie
Loading...