Grevă la Ministerul Tineretului și Sportului. Mii de angajați vin cu acuzații grave

Grevă la Ministerul Tineretului și Sportului. Mii de angajați vin cu acuzații grave

Probleme la Ministerul Tineretului și Sportului. Peste 4.000 de angajați au intrat, joi, în grevă japoneză din cauza salariilor mici și a inechităților între aceleași categorii de personal.

Pentru săptămâna viitoate, aceștia anunță acțiuni de pichetări și strângerea de semnături pentru greva generală.

Între nemulțumirile angajaților se numără următoarele: 70% dintre salarii sunt egalizate la un cuantum de 1.300 de lei net; angajații nu sunt încadrați diferențiat în funcție de studii, funcții, răspundere, vechime sau complexitatea muncii lor; nu se acordă sporul de vechime; nu este plătită munca în zilelele de sâmbătă și duminică, sărbătorile legale și nici orele suplimentare; nu se mai acordă sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul național; începând cu 1 ianuarie 2018 antrenorilor cu sportivi la lotul național le-au scăzut veniturile; funcțiile specifice nu sunt încadrate corespunzător (medic, asistent, kinetoterapeut, psiholog, maseur, șofer, recepționer, cameriste, profesor – antrenor).

În același timp, gimnastul Marian Drăgulescu protestează, tot joi, pentru că a fiost exclus din lotul național. (Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe