Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment HALUCINANT! TOT VICTIMELE SUNT VINOVATE! Jandarmii care au fost agresivi la manifestații dau vina tot pe protestatari (VIDEO)

HALUCINANT! TOT VICTIMELE SUNT VINOVATE! Jandarmii care au fost agresivi la manifestații dau vina tot pe protestatari (VIDEO)

Un articol de: -
Eveniment

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a avut o explicație absolut halucinantă vizavi de comportamentul agresiv al jandarmilor de la protestul de sâmbătă și față de jandarmul care a lovit cu pumnii un protestatatar. Acesta a declarat că protestatarii și-au asumat reacția negativă a jandarmilor în momentul în care au decis să exercite presiuni asupra forțelor de ordine. El a mai spus că manifestanții sunt vinovați pentru că au forțat intrarea pe carosabil, or jandarmii trebuiau să se asigure că bulevardul este liber, pentru că oamenii care nu participă la protest au dreptul la liberă circulație.

”Avem o acțiune legitimă, legală a jandarmilor, care trebuiau să asigure măsuri de ordine și siguranță publică atât în ceea ce privește persoanele care manifestau, cât și în ceea ce privește persoanele care aveau dreptul să circule liber pe căile de comunicații. 

Pe de altă parte avem o acțiune ilegitimă, ilegală a grupului de protestatari, care au exercitat presiuni asupra cordoanelor de ordine. 

Insistăm pe circulația liberă. Nu e un moft, sunt peste două milioane de locuitori în București care trebuie să circule și sunt sute de apeluri de urgență la salvare și pompieri, care trebuie să ajungă repede la acele situații. Blocarea bulevardului se face doar cu avizul unor instituții și aprobare prealabilă. Jandarmii au grijă să fie respectate drepturile tuturor”, a declarat Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmerie.

Jandarmii care au fost agresivi la manifestații dau vina tot pe protestatari

El a precizat că jandarmii sunt obligați să respecte și drepturile celor care au alte convingeri sau care aleg să nu participe la proteste. 

Georgian Enache a acuzat că protestul a fost organizat atât de prost, încât erau conturate premisele apariției unor incidente majore. Singurul motiv pentru care acestea nu au mai avut loc este atitudinea jandarmilor. 

”Avem pe de o parte o acțiune legitimă, pe de altă parte o acțiune care nu respecta normele legale, oameni care au exercitat o presiune mare asupra cordoanelor de jandarmi. Modul în care a fost organizat protestul crea toate premisele pentru apariția unor incidente în urma cărora să se ajungă la restabilirea ordinii publice. Din fericire, nu s-a ajuns până aici. În ansamblu, manifestația a fost lipsită de incidente majore, dar erau toate premisele apariției unor astfel de incidente dacă nu aveam cordoane de jandarmi”, a punctat Enache.
 

Citeşte mai multe despre:   jandarmi
 
 
Loading...