Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Hans Klemm îi încurajează pe "legiuitori" să caute modalităţi de a consolida într-o măsură şi mai mare legislaţia anticorupţie

Hans Klemm îi încurajează pe "legiuitori" să caute modalităţi de a consolida într-o măsură şi mai mare legislaţia anticorupţie

Un articol de: -
Foto: jurnalul.ro Eveniment

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat, vineri, că îi încurajează pe "legiuitori" să caute modalităţi de a consolida într-o măsură şi mai mare legislaţia anticorupţie. Hans Klemm a precizat că procesul de luptă împotriva corupţiei nu este unul ireversibil, potrivit stiripesurse.ro.

Klemm a amintit de "marţea neagră", atunci când a fost întrebat care sunt cele mai mari riscuri de subminare a acestui proces.

„Nu am fost aici, însă în perioada de pregătire pentru funcţia de ambasador al SUA în România am aflat de aşa-zisa 'marţea neagră' de acum câţiva ani. Din fericire, cred că instituţiile judiciare şi guvernamentale din România sunt suficient de puternice de a preveni un astfel de incident.

Cred că societatea civilă din România e vigilentă şi suficient de puternică. Aşadar, un astfel de efort rapid şi de amploare de a reduce legislaţia existentă care să ajute România în lupta împotriva corupţiei este, cred eu, puţin probabil", a spus Hans Klemm, într-o emisiune la TVR.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a mai precizat faptul că s-au înregistrat progrese semnificative în lupta României împotriva corupţiei, motiv pentru care  ţara a devenit un model pentru alte state din regiune.

„Este acest proces ireversibil? Nu, din păcate nu este şi am văzut în vecinătatea României, recent, în ultimii ani, ţări în care s-a înregistrat o involuţie în respectarea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei. Această luptă nu se va încheia niciodată. Corupţia e o problemă cu care se confruntă toate ţările. Ştiu acest lucru pentru că el este valabil şi în Statele Unite.

Numeroşi guvernatori, foşti membri ai Congresului SUA, membri ai legislaturilor diferitelor state americane sunt acum la închisoare pentru corupţie. Aşadar, este o luptă care va dura un deceniu, o generaţie şi încurajez legislatorii români să caute modalităţi de a consolida şi mai mult legislaţia anticorupţie a României, în loc să submineze legislaţia deja existentă", a subliniat ambasadorul Hans Klemm.

Citeşte mai multe despre:   hans klemm,   Anticoruptie
 
 
Loading...