Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Hellvig reactioneaza tarziu, dupa dezvaluirile din interiorul SRI: Se cere o comisie de ancheta in cazul Dragomir

Hellvig reactioneaza tarziu, dupa dezvaluirile din interiorul SRI: Se cere o comisie de ancheta in cazul Dragomir

Un articol de: -
Eveniment

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, reacționează tarziu la dezvaluirile din interiorul SRI din ultima perioada. Într-un comunicat de presă publicat vineri pe site-ul SRI se arată că, în ultima săptămână, Hellvig a trimis trei comunicări către Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Prima comunicare s-a referit la aspecte ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și rezultatul scrutinului prezidențial, a doua privește gestionarea arhivei SIPA, iar cea de-a treia face referire la o comisie internă din SRI care să verifice acuzațiile făcute de Daniel Dragomir în cadrum comisiei parlamentare.

”Prima comunicare se referă la solicitarea altui for parlamentar, Comisiei specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și rezultatul scrutinului prezidențial.

În această comunicare, SRI a motivat caracterul clasificat al documentelor trimise anterior și a adus completări cu elemente neclasificate care pot fi transmise de către Comisia de control a SRI către Comisia specială.

Cea de-a doua comunicare se referă la afirmațiile din spațiul public privind gestionarea arhivei SIPA, iar SRI a trimis Comisiei o informare completă privind acest subiect.

Ultima comunicare se referă  la expunerile publice cu legătură la declarațiile lt.col.(r) DRAGOMIR DANIEL. În acest caz, SRI a solicitat Comisiei de control transmiterea oricăror elemente concrete deținute, în vederea derulării investigațiilor și cercetărilor aprofundate în cadrul unei comisii interne de verificare care a fost dispusă anterior de directorul SRI, domnul Eduard Hellvig.

SRI rămâne ferm în ceea ce priveşte transparentizarea instituţională şi respectarea procedurilor de evaluare şi control intern”, se arată în comunicatul SRI
 

Citeşte mai multe despre:   SRI,   Eduard Hellvig,   comunicări,   Comisia
Loading...