Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Înapoi la COMUNISM! Elevii ar putea fi obligați să poarte uniformă unică

Înapoi la COMUNISM! Elevii ar putea fi obligați să poarte uniformă unică

Un articol de: -
Foto: Informatia Zilei Eveniment

Ministrul Educației, Liviu Pop, susține proiectul de lege care prevede că toți școlarii trebuie să poarte uniformă. Elevii sunt împotrivă, iar părinții se gândesc la o perioadă de tristă amintire. 

”Legea limitează libertatea de exprimare și individualitatea elevilor. Pe lânga acest lucru, disciplinarea elevilor trebuie făcută prin educație, nu obligându-i să poarte uniforme", a declarat Ioana Băltarețu, președintele Consiliului Național al Elevilor, citată de Digi24.

Nici experții în îngrijirea copiilor nu sunt mai entuziasmați.

”Uniformele îi afectează pe copii dacă sunt purtate zilnic. Cred că le îngrădește personalitatea și exprimarea personalității lor. Unii sunt mai vulcanici, unii sunt mai în ton cu modă. Și îmi pare că moda și stilul de îmbrăcat este foarte important să îl respectăm la copii”, sa declarat Otilia Mantelers, expert în parenting.

Introducerea uniformei ar putea deveni obligatorie doar în condițiile în care costurile vor fi acoperite de autorități. În caz contrar, ar fi încălcată Constituția, care prevede că învățământul este gratuit. 

Citeşte mai multe despre:   Ministrul Educației,   uniformă,   elevi,   școală,   școlari
Loading...