Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ”Infecțiile nosocomiale sunt O NENOROCIRE în spitale. Verificarea dezinfectanților se face ÎN BĂTAIE DE JOC!”

”Infecțiile nosocomiale sunt O NENOROCIRE în spitale. Verificarea dezinfectanților se face ÎN BĂTAIE DE JOC!”

Un articol de: -
Foto: EVZ Eveniment

După doi ani de la mega-scandalul Hexipharma, dacă intri într-un spital românesc riști să ieși și mai bolnav. Și asta pentru că, în continuare, nu se iau măsurile necesare pentru controlul infecțiilor nosocomiale, iar substanțele folosite pentru dezinfecție nu sunt atent verificate, susține Cristian Bușoi.

În acest context, vicepreședintele PNL solicită Ministerului Sănătății un plan de acțiune pentru reglementarea condițiilor de atestare a biocidelor.

”1. Trebuie reglementată clar funcționarea unui laborator acreditat în sistemul public care să poată face propriile verificări; 2. Definirea clară a manierei în care are loc testarea biocidelor, cu diferențierea între testul de concentrație al substanței active și testul eficacității pe micro-organisme, pe același lot de produs; 3. O procedură de verificare periodică după regulă statistică și un plan de eșantionare, astfel încât firmele să fie interesate să mențină calitatea superioară a produselor; în același timp, este nevoie de o strategie națională de descurajare a supra-utilizării de antibiotice, precum și respectarea cu strictețe a circuitelor medicale din spitale și a regulilor de protecție împotriva infecțiilor intraspitalicești, atât din partea personalului medical, cât și a pacienților și vizitatorilor” - acestea sunt soluțiile propuse de Cristian Bușoi.

Liberalul acuză că, de-a lungul anilor, politica responsabililor a fost aceea de a petici crizele apărute, fără să aducă schimbări fundamentale pentru îmbunătățirea infrastructurii spitalicești și pentru maniera în care sunt tratați pacienții. 

”Că nu suntem în stare să folosim banii europeni gratis pentru spitale noi, cu asta ne-am lămurit, dar- în același timp- pacienții se îmbolnăvesc în spitale din cauza infecțiilor și asta este ceva ce trebuie și poate fi tratat imediat prin reglementări clare”, a mai susținut Cristian Bușoi.
 

Citeşte mai multe despre:   spitale
 
 
Loading...