Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Cîte gunoaie precum Mircea Negulescu mai sunt în instituțiile de forță ale României de azi?

Ion Cristoiu: Cîte gunoaie precum Mircea Negulescu mai sunt în instituțiile de forță ale României de azi?

Un articol de: -
Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de Vineri", de pe blogul său despre procurorul DNA, Mircea Negulescu.
Ion Cristoiu aduce în discuție limbajul neacvat folosit de procuror într-o înregistrare difuzată pe România TV. Cristoiu este de părere că Negulescu ar fi folosit defapt acest limbaj la adresa superiorilor săi "pentru a obține clemența celui arestat".

Cristoiu sancționează faptul că procurorul încearcă să se dezvinovățească punând totul pe seama superiorilor săi îl numește pe Negulescu "un Gunoi" și un "un Pristanda al Binomului".

"Avem de-a face – repet – cu un Gunoi.
Nu pentru că folosește un limbaj de înscrisuri de pe pereții toaletelor publice din Ucraina, ci pentru că e în stare de orice mîrșăvie pentru ca lui să-i fie bine.
Deoarece denunțătorul îl considera responsabil de arestarea sa, Mircea Negulescu se dezvinovățește punînd totul pe seama ordinelor primite de sus.
Ce mai încolo și-ncoace!
Un Pristanda al Binomului SRI-DNA!
Nu un Pristanda al lui Caragiale – repet – ci un Pristanda al Binomului.
Pristanda al lui Caragiale e un personaj simpatic pe lîngă acest Pristanda al Codruței Kovesi", notează Cristoiu pe blog.

Jurnalistul este de părere că instituțiile de forță comit abuzuri la ordinele primite de superiori, ordine date în "scopuri murdare".

"Suntem cu toții atenți la abuzurile comise de instituțiile de forță la nivel înalt.
N-avem idee de abuzurile comise de instituțiile de forță la nivel local.
Nu există județ în care oamenii simpli să nu se plîngă de procurori abuzivi, de ofițeri SRI care-și rezolvă interese personale, de polițiști brute.
În multe județe, aceste Grupuri de bandiți se poartă ca niște Șefi de Grupuri mafiote din Sicilia.
Cum au apărut și au înflorit aceste gunoaie?
Foarte simplu.
Prin procesul fatal, inexorabil, tipic dictaturilor fățișe sau mascate.
Dictaturile folosesc slugoi dispuși să facă orice pentru a fi pe placul stăpînilor.
Sistemul instituțiilor de forță a trecut, în noiembrie 2014, sub controlul lui Klaus Iohannis.
SRI, DNA, Parchetul General, SIE, DIICOT se văd constrînse să îndeplinească ordinele anticonstituționale ale lui Klaus Iohannis.
N-aș putea spune că toți șefii instituțiilor de forță sînt dispuși să-și pună subordonații să-i facă lui Klaus Iohannis treburile murdare.
Spre deosebire de Traian Băsescu – zic cei din Sistem – cu care se mai putea discuta, pe care-l mai puteai convinge că un ordin e anapoda sau cu cîntec, Klaus Iohannis nu admite nici cea mai mică obiecție cînd vine vorba de ranchiunele sale.
Se adîncește în tăcerea sa de bolovan pentru a o rupe zicînd:
Așa vreau eu!", mai notează Ion Cristoiu.
 

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   Mircea Negulescu,   institutiile de forta
Loading...