Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: Cod roșu de prostie! Generalii SRI proaspăt pensionați pot vorbi acum liber în public!

Ion Cristoiu: Cod roșu de prostie! Generalii SRI proaspăt pensionați pot vorbi acum liber în public!

Un articol de: -
Foto: psnews.ro Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de miercuri", de pe blogul său, despre declarațiile lui Sorin Gabriel Cozma privind imigranții pe care România i-ar putea primi, centenarul Bătăliei de la Mărășești și Noua Lege a pensiilor.

Cristoiu critică afirmațiile făcute de fostul șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului din Serviciul Român de Informații la adresa imigranților. Jurnalistul cataloghează vgiziunea lui Sorin Gabriel Cozma drept "prostovană" deoarece după părerea sa România nu va fi niciodată "România nu e și nu va fi niciodată tărîmul visat de imigranții în căutare de țări care să le asigure un nivel de trai bun".

"Viziunea asupra României asediate de imigranți e atît de prostovană în tentativa de a fi interesantă cu orice preț încît pînă și un moderator de la România tv specializat în viața după moarte a cîntărețelor de muzică populară s-ar fi jenat s-o expună în direct. Nu trebuie să lucrezi nici măcar la Taxe și Impozite pentru a-ți da seama că România nu e și nu va fi niciodată tărîmul visat de imigranții în căutare de țări care să le asigure un nivel de trai bun.

Sorin Florin Cozma a fost ditamai ștabul din SRI. Dacă n-ar fi ieșit la pensie, înhățînd oferta babană a regimului, n-am fi știut cît e de neghiob. El a putut trăncăni vrute și nevrute în public, pentru că e deja la pensie și nu mai e constrîns de normele postului în materie de expunere în public. Despre pensionarea multor generali SRI în ultima vreme s-a vorbit ca despre un fenomen primejdios prin slăbirea Sistemului de apărare. Luînd seamă la discursul lui Sorin Florin Cozma de la Rîșnov, noi credem că e vorba de un fenomen primejdios:

Cel al valului de prostii care se vor năpusti asupra românilor acum, cînd generalii SRI, liberi să trăncănească în public, după pensionare, își vor da cu părerea", este de părere jurnalistul.

Cristoiu mai critică în "Gândul de miercuri" și discursul președintelui Iohannis ținut la Centenarul Bătăliei de la Mărășești despre care susține că a omis faptul că Armata rusă a luptat alături de cea română în bătălia de la Mărășești împotriva germanilor, și că președintele a greșit când a invocat ajutorul dat de francezi în discursul său.

"Beneficiind de cele patru milioane de euro făcute cadou de Guvernul PSD-ist lui Marian Oprișan, o sumă cu care generalul Averescu ar fi ajuns la Berlin plecînd de la Mărășești cu ai noștri în izmene, Klaus Iohannis a ținut la sindrofia de la Mărășești un discurs scris, evident, de alții. Un text supralicitat drept emoționant de presa noastră, bătută în cap de caniculă, definit prin bla bla bla-uri rostite cu intonații aparte, deja specifice administrației prezidențiale. La astfel de serbări de aniversare a unui eveniment politicianul orator caută să folosească trecutul în interesul prezentului. Nu însă pînă acolo încît să falsifice trecutul de dragul prezentului. La Mărășești, împotriva nemților, puși pe cucerirea României, a luptat, alături de Armata Română și Armata rusă (Armata IV rusă, compusă 84 de batalioane, 32 de escadroane, 79 de baterii). Klaus Iohannis, sugător la mai mulți Licurici decît Traian Băsescu, nu suflă un cuvînt despre asta. Invocă, în schimb, ajutorul dat de francezi. Ce să-i faci? Vine în vizită Macron și un pupic pe bucă nu strică! Oricum, discursul ne lasă să înțelegem că la Mărășești, au luptat, alături de români, trupe NATO, alcătuite din nemți și francezi cu precădere, împotriva Rusiei lui Vladimir Putin", mai scrie Cristoiu pe blogul său.

Jurnalistul nu a trecut cu vedere nici de această dată noua Lege a pensiilor a Guvernării PSD, despre care declară că nu face altceva decât să stârnească neliniști și incertitudini în rândul pensionarilor.

"Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că PSD lucrează la o nouă Lege a pensiilor.

Guvernarea PSD de după alegerile din 11 decembrie 2016 s-a detașat de toate guvernările postdecembriste prin efortul ieșit din comun de a crea cît mai multă incertitudine. A vorbi acum că lucrezi la o nouă Lege a pensiilor înseamnă a stîrni incertitudini și neliniști în rîndul pensionarilor într-o țară în care, prin contribuția PSD, nimic nu e sigur.
Nici suma primită ca pensie", încheie Cristoiu "Gândul de miercuri" de pe blogul său.
 

Citeşte mai multe despre:   Cristoiu,   Sorin Gabriel Cozma,   România,   SRI,   Mărășești,   PSD
Loading...