Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ion Cristoiu: De ce e ținut în pușcărie Daniel Dragomir? Pentru ca SRI să poată pune în scenă marele spectacol Codruța Kovesi denigrată de bandiţii de corupţi!

Ion Cristoiu: De ce e ținut în pușcărie Daniel Dragomir? Pentru ca SRI să poată pune în scenă marele spectacol Codruța Kovesi denigrată de bandiţii de corupţi!

Un articol de: -
Eveniment

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit în “Gândul de marți”, de pe blogul personal, despre Daniel Dragomir, vorbind despre motivul pentru care acesta este ținut în închisoare.

„Daniel Dragomir e ținut în arest preventiv de 70 de zile sub acuzația de instigare la constituirea unui Grup infracțional organizat, prin acest Grup înțelegîndu-se 10 angajați ai firmei de business intelligence Black Cube, în frunte cu fondatorul și directorul firmei, Dan Zorella.

Potrivit Comunicatului de presă al DIICOT din 6 aprilie 2016, doi tineri angajaţi ai firmei Black Cube – Weiner Ron și Geclowicz David – au fost arestaţi preventiv cu următoarea motivare:

„pentru săvîrşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.”

Jurnalistul se întreabă care sunt motivele pentru care Daniel Dragomir stă de atât de mult timp în arest preventiv, mai ales că, spune el, nici nu ar fi trebuit să fire arestat preventiv.

„De ce a fost arestat prevetiv? De ce e ţinut în arest preventiv de atîta timp?

Răspunsul trimite la interesele obscure care stau la temelia acestui abuz.

SRI, cel care a instrumentat Dosarul şi l-a pus în braţele DIICOT, suspectează că în spatele lui Daniel Dragomir s-ar afla niscaiva oameni de afaceri şi politicieni români, cei care au dat banii.

Arestarea preventivă, ţinerea în arest a lui Daniel Dragomir au drept scop constrîngerea acestuia de a spune sau de a inventa nişte nume de persoane.

Şi la ce ar servi asta SRI-ului? se vor întreba şi pe bună dreptate cititorii.

Răspunsul îl dă o precizarea care revine obsedant în toate Documentele date publicităţii de DIICOT în cazul Black Cube”, a mai spus Cristoiu.

Jurnalistul mai spune cu privire la acest subiect că SRI vede operațiunea Black Cube nu ca „un apel la mijloace ilegale pentru verificarea unor informații, ci ca o operațiune de denigrare a Codruței Kovesi”.

„Documentele de la Dosar arată că scopul principal al comenzii a fost verificarea unor informaţii şi nu denigrarea Codruţei Kovesi.

Dar chiar dacă ar fi fost așa?

De cînd și pînă cînd denigrarea Codruței Kovesi e ceva pentru care trebuie să stai 70 de zile în arest preventiv?

De ce se insistă pe denigrare?

1) Dacă e denigrare şi nu verificare, cade suspiciunea că a fost vorba de o comandă de la nivelul Preşedinţiei.

Potrivit Documentelor, Klaus Iohannis avea nevoie de un Raport cu dovezi privind corupţia Codruţei Kovesi şi nu de denigrarea şefei DNA.

2) Dacă e denigrare şi nu verificare, înseamnă că Fecioara Morală a Naţiunii iese din această afacere cu o statuie ecvestră, în genul celei de mult decedatei Jeanne d’Arc din Centrul Parisului, unde se strîng fanii lui Le Pen”, a spus Ion Cristoiu.

Citeşte mai multe despre:   Ion Cristoiu,   blog,   Codruta Kovesi,   blog,   black cube
Loading...