Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment ISTORIC! Patriarhul Daniel s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Kremlin (VIDEO, FOTO)

ISTORIC! Patriarhul Daniel s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Kremlin (VIDEO, FOTO)

Un articol de: -
Eveniment

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a participat luni seară la cina festivă oferită de preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, șefilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale prezente la Moscova.

Înalții ierarhi au sosit la Moscova, cu prilejul Împlinirii a 100 ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă a Rusiei, evenimnet care este marcat prin numeroase manifestări religioase și culturale, în perioada 29 noiembrie – 4 decembrie 2017.

Potrivit kremlin.ru, Vladimir Putin a salutat pe înalții ierarhi, subliniind rolul important jucat de Biserica Ortodoxă într-o societate seculară cum este cea contemporană, mai ales în domeniul educației. Putin a mai punctat și implicarea Bisericii Ortodoxe în rezolvarea situației umanitare din Siria. 

Patriarhul Daniel s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Kremlin

„Mă aștept ca vizita sfințiilor voastre în Rusia să servească pentru dezvoltarea unui dialog mai strâns între bisericile ortodoxe, aprofundarea legăturilor dintre țările noastre și între popoarele noastre, care este extrem de importantă în lumea modernă” a precizat președintele Federației Ruse. 

Adresându-se celor prezenți, șeful statului rus a mai spus: „Mai întâi de toate, doresc să vă salut din inimă și să-mi exprim cuvintele de recunoștință pentru faptul că împreună sărbătoriți un eveniment atât de important pentru țara noastră și pentru Biserica Ortodoxă Rusă, cum este centenarul restabilirii patriarhatului în Rusia”.

„Aceasta, desigur, subliniază unitatea lumii ortodoxe, ceea ce este un lucru important în sine, dar și pentru faptul că dumneavoastră reprezentați Biserica, ceea ce joacă un rol esențial în viața țărilor dumneavoastră, în viața societății. Dumneavoastră faceți un apel la milostenie, lucrați în domeniul educației, formării, ceea ce este foarte important”, a subliniat V. Putin.

La întâlnire au luat parte:

 • Preafericitul Părinte Teodor II, Patriarhul Alexandriei,
 • Preafericitul Părinte Ioan X, Patriarhul Antiohiei,
 • Preafericitul Părinte Teofil III, Patriarhul Ierusalimului,
 • Preafericitul Părinte Irineu, Patriarhul Serbiei,
 • Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României,
 • Preafericitul Părinte Hrisostom II, Arhiepiscopul Ciprului,
 • Preafericitul Părinte Anastasie, Arhiepiscopul Tiranei și al întregii Albanii,
 • Preafericitul Părinte Sava, Mitropolitul Varșoviei și al întregii Polonii,
 • Preafericitul Părinte Rastislav, Mitropolitul Ținuturilor Cehe și Slovaciei,
 • Preafericitul Părinte Tihon, Mitropolitul Americii și Canadei (OCA),
 • Înaltpreasfințitul Părinte Teodor, Mitropolit de Ahalțihsk și Tao-Klarzhetsk, conducătorul delegației Bisericii Ortodoxe Georgiene,
 • Înaltpreasfințitul Părinte Gavriil, Mitropolit de Loveci, conducătorul delegației Bisericii Ortodoxe Bulgare.

De asemenea, la întâlnire a luat parte președintele Departamentului de Relații Externe Bisericești al Patriarhiei Moscovei, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk.

Din partea Întâistătătorilor și reprezentanților Bisericilor Ortodoxe locale, președintele statului rus a fost salutat de Preafericitul Părinte Chirill, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse a evidențiat faptul că „aproximativ 400 de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Ruse din 20 de țări” au participat la Sinodul Arhieresc din Moscova, în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie.

„Dacă ar fi să vorbim despre ceea ce este mai important, atunci astăzi avem trei priorități. Prima este educația, atât cea teologică, dar și educația religioasă în general. A doua este activitatea socială, iar a treia o reprezintă tineretul. Biserica Ortodoxă Rusă va depune cât mai multe eforturi pentru a dezvolta programe concrete în aceste trei domenii”, a notat Preafericirea Sa.

„Aș dori să acord o atenție specială preocupării noastre comune privind situația care are loc în Orientul Mijlociu. Dumneavoastră tocmai ați vorbit despre aceasta. Prigonirea creștinilor și distrugerea sfintelor locașuri reprezintă o durere aparte atât pentru Bisericile din Orientul Mijlociu, care sunt reprezentate aici, cât și pentru noi toți”, a afirmat Întâistătătorul Bisericii Ruse.

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   patriarhul Daniel,   vladimir putin
Loading...