Kovesi, întâmpinată cu un val de aplauze la prima ieșire de după condamnarea lui Dragnea: Sper ca procurorii să rămână independenți (VIDEO)

Kovesi, întâmpinată cu un val de aplauze la prima ieșire de după condamnarea lui Dragnea: Sper ca procurorii să rămână independenți (VIDEO)

Șefa DNA Laura Codruța Kovesi a declarat vineri că speră ca procurorii să rămână independenți și că au datoria de a căuta și respecta adevărul,informează Ziare.com.

„Și noi ca procurori avem aceeși datorie: de a respecta și de a căuta adevărul, de a ne face datoria respectând legea, de a fi onești în tot ceea ce facem. Vom continua să facem acest lucru și pe viitor. Sper că împreună cu colegii mei ca procurorii să rămână independenți.

Sper să se păstreze sabilitarea instituțională și legislativă. Sper să avem în continuare legi pe care să le putem folosi și să ne facem treaba cât mai bine”, a declarat Kovesi, vineri, la primirea premiului „Speranța” al Societății Timișoara, unde a fost întâmpinată cu un val de aplauze de cei prezenți la eveniment.

„Așteptările din partea societății în ceea ce privește activitatea noastră sunt ridicate, legitime și încercăm, și continuăm să ne facem treaba cât mai bine în fiecare zi. Așa cum am spus de multe ori, independența procurorilor, a sistemului judiciar și o legislație eficientă sunt vitale și sunt premizele fundamentale pentru a lupta cu infracționalitatea, dar și pentru a lupta cu corupția, și în special cu corupția la nivel înalt. Sperăm ca aceste lucruri să nu se schimbe. Vă mulțumesc pentru acest premiu și sper ca orice moment dificil pe care-l va traversa instituția noastră sau societatea noastră, prin unitate și cu speranță să depășim”, a mai spus Kovesi.

Societatea Timișoara a oferit Direcției Naționale Anticorupție premiul ”Speranța”, pentru anul 2017. Pe de altă parte, premiul „Secera și ciocanul” a fost acordat liderilor coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, premiu care nu a fost ridicat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe