Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Kovesi: Mita în Sănătate e de 20% din contract. Corupția se vede în calitatea serviciilor medicale

Kovesi: Mita în Sănătate e de 20% din contract. Corupția se vede în calitatea serviciilor medicale

Un articol de: -
Eveniment

În Sănătate mita ajunge chiar și la 20% din valoarea contractului, în IT la 10%, iar în infrastructură este cuprinsă între 2 și 5%, a susținut Laura Codruța Kovesi, într-un interviu pentru Rezistența TV.

”Am investigat un dosar în care o companie a oferit mită pentru a obţine autorizaţie în vederea punerii în circulaţie a unui medicament. În astfel de situaţii, mita se cere în cash, înainte de încheierea contractului şi se cere un anumit procent din valoarea contractului. În domeniul sănătăţii, valoarea mitei e undeva la 20%, în IT la 10%, în infrastructură – între 2% și 5%”, a declarat Kovesi.

Șefa DNA a explicat că fenomenul corupției în Sănătate ajunge să se vadă inclusiv în prețul medicamentelor: ”Compania, ca să obţină aceşti bani şi să-i ofere mită pentru a câştiga contractul, de foarte multe ori comite altă infracţiune: de evaziune fiscală, spălare de bani. Oferă mită, câştigă contractul, după care trebuie să-şi recupereze banii. Şi atunci, preţul medicamentelor creşte, calitatea serviciilor e mai slabă. Iată un efect indirect al corupţiei!”.

Citeşte mai multe despre:   Kovesi,   corupție,   DNA,   mită,   Sănătate ,   contracte,   medicamente
Loading...