Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Kovesi recunoaște că s-a întâlnit cu Pescariu, în biroul său

Kovesi recunoaște că s-a întâlnit cu Pescariu, în biroul său

Un articol de: -
Eveniment

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a recunoscut, pentru EVZ, că s-a întâlnit cu omul de afaceri Dinu Pescariu, inculpat în dosarul Microsoft.  Procurorul-șef anticorupție a menționat că întâlnirea în 2014, la solicitarea acestuia.

Declarația șefei DNA vine după ce Pescariu a făcut, joi, o serie de declarații bombă. (Detalii AICI)

"La data de 21 iulie 2014, persoana menţionată în cererea dvs. (Dinu Pescariu - n.red.) a solicitat, în scris, să fie primită în audienţă de procurorul şef al D.N.A. pentru a discuta în legătură cu domeniul de activitate al instituţiei pe care o conduce.

Din nota de audienţă a întâlnirii reiese că petentul a menţionat că a aflat din informaţiile vehiculate în spaţiul public că D.N.A. a deschis o anchetă referitoare la dosarul „licenţelor Microsoft” şi, ca urmare, a menţionat că doreşte să se prezinte la procuror şi să discute despre eventuala sa implicare în acel dosar.

Întrucât dosarul era înregistrat la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, fiind în lucru, petentul a fost îndrumat să se prezinte la procurorul de caz pentru a-i prezenta acestuia toate aspectele legate de caz", a transmis Kovesi.

Cu privire la acuzațiile omului de afaceri conform cărora Kovesi ar fi semanat o Hotărâre de Guvern din 2008 prin care ar fi primit anumite facilități în Microsoft (Detalii AICI), aceasta neagă, susținând că procurorii nu au competențe în astfel de cazuri.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   Kovesi,   Pescariu,   Microsoft
Loading...