Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment La Spitalul Județean din Satu Mare, personalul medical este decimat de gripă

La Spitalul Județean din Satu Mare, personalul medical este decimat de gripă

Un articol de: -
Eveniment

La spitalul județean Satu Mare, toți medicii și asistentele poartă masca de protecție. Asta după ce cadrele medicale de aici s-au îmbolnăvit, se pare, din cauza virusului gripal. 20 de medici și asistente au intrat în concediu de boală, informează stirilekanald.ro.

Situația neplăcută s-a produs tocmai pe  schimbul de noapte. În loc să între de garda, medicii au anunțat că  abia se mai țin pe picioare.

Cadrele medicale acuză stări de gripă, bronșită și probleme de respirație.

Marc Ioan Adrian, directorul spitalului județean Satu Marea afirmă că sunt 15-20 de persoane în toată unitatea spitalicească. Nu este confirmată partea de diagnostic că fiind gripă, sunt trecute afecțiuni ale căilor superioare, respiratorii, fie bronho-pneumonii, laringite, trahite și așa mai departe.

Ministrul sănătății spune, însă,  că nu se pune problema unei epidemii de gripă.

„Referitor la numărul deceselor, este cel mai mare de până acum? Este mai mare decât cel de anul trecut, decât aceeași perioada a anului trecut. Anul trecut au fost 21 de decese, anul acesta avem 25.  Este un sezon de gripă cu o circulație mai intensă a virusului gripal.” A declarat Sorana Pintea, ministrul sănătății.

După declarația ministrului, a mai fost confirmat un deces din cauza gripei. Așadar, numărul morților s-a ridicat la 26.

 

Citeşte mai multe despre:   satu mare,   spitalul judetean,   medici bolnavi de gripa,   gripă
Loading...