ATENȚIE! Legea a intrat în vigoare. Românii care nu se supun, pot plăti AMENZI de până la 5000 de lei!

ATENȚIE! Legea a intrat în vigoare. Românii care nu se supun, pot plăti AMENZI de până la 5000 de lei!

Vești proaste pentru multă lume! Începe să se aplice această lege! Românii sunt obligați să se supună. În caz contrar, persoanele în cauză risă să primească amenzi usturătoare.

Vineri, actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial, iar de sâmbătă, 17 martie, a început să se aplice. Este vorba despre Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

Potrivit acesteia, orice persoană care deține un teren în România va fi obligată să ia măsuri pentru a distruge ambrozia, o buruiană ce crește de obicei pe marginea drumurilor, pe ogoare sau pe terenurile lăsate în paragină.

În cazul în care proprietarii de terenuri nu se vor conforma, ei pot primi amenzi ce pot ajunge până la 5.000 de lei pentru persoane fizice și până la 20.000 de lei pentru firme.

Totuși, aceste amenzi se vor aplica doar după o avertizare inițială a autorităților, informează avocatnet.ro. Persoanele fizice și firmele vor trebui să desfășoare anual, până la data de 30 iunie, lucrări de întreținere a terenurilor precum cosirea, smulgerea sau erbicidarea ambroziei. Dacă această obligație va fi neglijată, autoritățile vor da mai întâi o sancțiune sub formă de avertisment.

Apoi, ignorarea avertismentului va putea duce la aplicarea unei amenzi între 750 și 5.000 de lei, în cazul românilor, sau între 5.000 și 20.000 de lei, în cazul firmelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe