Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Loteria Română, aproape de colaps în urma contractelor păguboase ale vechii conduceri

Loteria Română, aproape de colaps în urma contractelor păguboase ale vechii conduceri

Un articol de: -
Eveniment

Loteria Română este la un pas de colaps din cauza contractelor păguboase incheiate de vechea conducere. Înainte de a părăsi scaunul de preşedinte al Loteriei, Gheorghe Benea a negociat un nou contract cu grecii de la Intralot. În ultimii opt ani, au dat o gaură companiei de aproximativ 215 milioane de euro, scrie Evenimentul Zilei.

Şi inspectorii Curţii de Conturi au atras atenţia autorităţilor că prevederile contractului de credit-furnizor încheiat între Loteria Română şi grupul de firme greceşti nu sunt benefice pentru statului român.

Gheorghe Benea, cel care a condus compania până acum şase săptămâni, a negociat prelungirea contractul de credit furnizor pentru implementarea programului video-loterie, dintre Loteria Română şi grupul de firme greceşti Intralot, Intracom şi Lotrom. Actul a fost parafat pe 1 septembrie 2003, de către Nicolae Cristea, preşedintele din acea perioadă al companiei.

Potrivit unor documente intrate în posesia Evenimentul Zilei, întâlnirea dintre reprezentanţii firmei Intralot şi Benea, fostul director, a avut loc anul trecut, pe 12 iulie. Ulterior, pe 30 august 2011, Benea a primit de la Intralot o ofertă finală în urma căreia grecii voiau 67,5% din încasările brute. Potrivit ofertei Intralot, care i-a fost înaintată lui Benea de către managerul grec al firmei, Fotios Mavroudis, procentele din încasările brute pe care le vroiau grecii scădeau doar cu 2,5%. Mai mult, voia o prelungire a contractului pe încă 10 ani, pentru 2013 - 2023. Pentru prima perioadă contractuală, ei şi-au redus pretenţiile doar cu 2,5%, urmând ca, pentru ultima parte a derulării afacerii, procentul lor să mai scadă cu încă 2,5 procente.

“Voi incerca, v-am spus, am grad de dependență de 97 la suta cu grecii. Pe acel segment de 3 procente voi încerca sa fac o creștere cât mai mare. Voi încerca să efecientizez cât mai mult costurile și interne și cu locațiile. Voi face o analiză a locațiilor pentru ca sunt anumite locații care nu produc bani dar sunt încă ținute cu cheltuieli destul de mari. Nu își au rostul,” a declarat Ghiță Dan Alexandru, preșeintele și directorul general al Loteriei Române.

Potrivit clauzelor contractuale, în primii trei ani grupul de firme greceşti a primit 80% din încasările brute. Numai între 2003 şi 2010, Loteria Română a virat în conturile grecilor 841,5 milioane de lei. Acest contract este încă în vigoare şi va expira pe 30 noiembrie 2013.

“ Din anul 2007 pana acum încasările au scăzut undeva la 50 la sută comparativ cu 2007 cu 2012. E un lucru alarmant!” a mai spus directorul general al Loteriei Române.

În urma acestei afaceri statul a fost păgubit cu 215 milioane de euro. Noul director spune că va aduce instituţia pe linia de plutire în următoarele 6 luni.

Loteria Română, aproape de colaps
Embed:

Citeşte mai multe despre:   loteria română,   faliment,   Grecia
 
 
Loading...