Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Lovitură pentru Radu Mazăre: Fostul politician NU poate cere azil politic în Madagascar

Lovitură pentru Radu Mazăre: Fostul politician NU poate cere azil politic în Madagascar

Un articol de: -
Eveniment

Judecătorii ar putea cere miercuri arestarea în lipsă a lui Radu Mazare, după ce acesta a fugit în Madagascar și a anunțat că va cere azil politic acolo.
Totuși, fostul primar din Constanța ar putea avea probleme în obținerea azilului politic. Asta pentru că, potrivit România Liberă, legislația din Madagascar nu prevede această noțiune. 

Având statutul de investitor acolo, Radu Mazăre ar putea însă obține dreptul de a locui permanent în Madagascar

Potrivit reprezentanților IGPR, sâmbătă, în jurul orei 12,00, poliţiştii din cadrul Biroului Supravegherii Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa s-au sesizat cu privire la faptul că un bărbat aflat în control judiciar, în baza unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nu s-a prezentat pentru a semna în graficul de prezenţă. 

După verificările efectuate, cel în cauză a informat ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar unde face demersuri pentru a obţine azil politic

"Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Menţionăm că măsura privind controlul judiciar nu prevedea interdicţia de a părăsi ţara. Pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar, poliţiştii nu au constatat încălcări ale obligaţiilor impuse", menţionează IGPR.

Citeşte mai multe despre:   Radu Mazare,   Madagascar,   azil politic
Loading...