Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment MAI propune scutirea penitenciarelor de avizul privind siguranța la incendii

MAI propune scutirea penitenciarelor de avizul privind siguranța la incendii

Un articol de: -
Eveniment

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a propus luni spre dezbaterii luni un proiect privind modificarea şi completarea HG 571/2016 privind categoriile de clădiri ce au nevoie de aviz sau autorizare privind securitatea la incendiu, potrivit Mediafax.

Potrivit acestui proiect, penitenciarele şi corturile de evenimente vor fi scutite de autorizarea privind securitatea la incendii. Acelaşi document mai precizează că magazinele de la metrou şi clădirile care adăpostesc servicii sociale cu cazare pentru supraveghere, îngrijire sau adăpostire a copiilor, a bătrânilor sau a persoanelor cu handicap ori fără adăpost.

 „Propunerea se justifică prin aceea că Administraţia Naţională a Penitenciarelor este componentă a sistemului naţional de ordine publică şi siguranţă naţională, potrivit prevederilor HG nr.756/2016 pentru organizarea, funcţionarea şi atribuţiile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei. În acest context, doar pentru clădirile şi amenajările aparţinând ANP sunt incidente dispoziţiile art.47 alin. (1) din Legea nr.307/2006. (...) Sunt exceptate corturile de evenimente deoarece sunt construcţii cu caracter provizoriu. De asemenea, pericolul reprezentat de aceste categorii de construcţii pentru utilizatori este foarte mic, evacuarea utilizatorilor fiind extrem de facilă”, se precizează  în actul normativ.

O inovație este și includerea în această categorie a magazinelor din staţiile de metrou.

„Includerea spaţiilor comerciale aferente staţiilor de metrou având în vedere pericolul potenţial creat în cazul producerii unui incendiu. Facem precizarea că aceste spaţii comerciale se echipează cu instalaţii de detectare, alarmare, semnalizare şi stingere a incendiilor, suplimentar faţă de echiparea existentă pentru staţia de metrou potrivit prevederilor Normativului NP071-02 pentru proiectarea construcţiilor şi instalaţiilor specifice de metrou, privind prevenirea şi stingerea incendiilor”, mai prevede proiectul MAI, semnat de ministrul Carmen Dan.

Loading...