Marian Vanghelie, victorie în fața procurorilor DNA: Instanța a respins definitiv cererea de arestare preventivă a fostului primar 

Marian Vanghelie, victorie în fața procurorilor DNA: Instanța a respins definitiv cererea de arestare preventivă a fostului primar 

Marian Vanghelie scapă de arestul preventiv. Judecătorii de la Curtea de Apel București au respins joi, definitiv, solicitarea procurorilor anticorupție de a înlocui măsura controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul fostului primar al Sectorului 5 al Capitalei, informează Agerpres.

Astfel instanța a menținut decizia luată pe 16 martie de Tribunalul București.

Procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv în dosarul în dosarul în care Vanghelie este acuzat de instigare la mărturie mincinoasă, după ce ar fi luat legătură cu un martor.

”Este o reacție de normalitate. Mă bucur în primul rând că am dat peste niște judecătoare tinere și cu curaj. Ce ați făcut și dumneavoastră și presa din România, care s-a unit în ultimul an și jumătate, a fost foarte important, pentru că altfel eram luat ca din oală.

Eu eram la aparatul de apă, el mi-a spus «ce faci, șefu? Să știți că m-au șantajat». Eu i-am spus: «Să știi că este un Dumnezeu și este atât». Pentru asta au cerut arestarea preventivă. Eu nu am întâlnit niciodată așa ceva, nici măcar în perioada comunistă, că am fost gestionar și nu am văzut așa ceva.

Credeți-mă în continuare că am să vorbesc și am spus și în instanță că și dacă mă arestau astăzi, eu continuam să vorbesc.

Va sosi vremea când toți 70% dintre cei din DNA, din sediul ăla, vor fi judecați și se va vedea că fac la fel ca ăia de la Prahova. Eu nu le doresc răul, dar ar trebui să fie anchetați, ca să se vadă (…) Eu am văzut cu ochii mei cu un comisar de poliție judiciară al DNA ieșea din biroul unui judecător, adică de acolo de unde nu avea voie să intre. Eu nu sunt cu Facebook, nu am filmat, dar tot ce pot să fac este să vorbesc”, a declarat Marian Vanghelie la Antena 3.

Urmăriți B1TV.ro și pe