Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Matei Corvin îi învrăjbește pe maghiari împotriva lui Boc: “Un act sfidare"

Matei Corvin îi învrăjbește pe maghiari împotriva lui Boc: “Un act sfidare"

Un articol de: -
Eveniment

Maghiarii din Cluj-Napoca îi declară război primarului Emil Boc, după ce acesta a decis ca patinoarul în aer liber să fie montat împrejurul statuii lui Matei Corvin.

“Un act sfidare față de comunitatea maghiară”, spune fostul vicepremier al orașului Horvath Anna.

”Rugăm insistent o luare de poziție hotărâtă și promptă a Comisiei de Monumente Istorice, a Ordinului Arhitecților din România, filiala Transilvania, respectiv a celorlalte foruri de specialitate, în legătură cu legalitatea instalării patinoarului artificial-construcție provizorie, ce se preconizează a înconjura ansamblul statuar Matia Corvinul. Pe de altă parte considerăm un act sfidare față de reprezentanța politică și comunitatea maghiară, faptul că nu s-a făcut nici o informare sau discuție prealabilă privind ”inovațiie” propuse de Primărie”, a atacat Horvath Anna, potrivit Ziardecj.ro.

Municipalitatea dă asigurări că statuia nu va avea de suferitd e pe urma montării patinoarului pe timpul sezonului rece, urmând a fi protejată prin îngrădire.

Citeşte mai multe despre:   Cluj-Napoca,   Emil Boc,   Matei Corvin,   Horvath Anna
Loading...