Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Medicul Mihai Lucan, găsit în conflict de interese administrativ de către ANI

Medicul Mihai Lucan, găsit în conflict de interese administrativ de către ANI

Un articol de: -
Eveniment

Medicul Mihai Lucan a fost găsit în conflict de interese administrativ de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Mihai Lucan, fost medic şef - Secţia Clinică Urologie II din cadrul Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi fost membru în Consiliul de Administraţie al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca", a anunţat marţi ANI, într-un comunicat de presă.

În perioada 26 iunie 2012 - 30 decembrie 2016, SC Lukmed SRL, societatea comercială la care Lucan şi soţia sa au calitatea de asociaţi, iar fiul său calitatea de administrator, s-a aflat în relaţii contractuale cu Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, în sensul încheierii unui contract de prestări servicii medicale şi a patru acte adiţionale pentru prelungirea duratei acestuia, se mai arată în comunicatul ANI.

Potrivit sursei citate, medicul Lucan a încălcat mai multe articole din Legea nr. 95/2006:

- Art. 178, alin. 2 - Constituie conflict de interese deținerea de către manager sau reprezentant al persoanei juridice de părți sociale, acțiuni sau interese la societăți reglementate de Legea nr. 31/1990, sau ONG-uri care stabilesc relații comerciale cu spitalul la care persoană în cauza exercită funcția de manager;

- Art. 185, alin. 15 - Dispozițiile art. 178 se aplică și șefilor de secție, de laborator și de serciviu medical din spitalele publice;

- Art 187, alin. 13 - Dispozițiile art.178 referitoare la conflictul de interese se aplică și membrilor consiliului de administrație.

Instituţia precizează că medicul a fost informat că a fost găsit în conflict de interese și a și depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului de apărare.

ANI menţionează şi că "persoana (...) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese (...) este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului".

Citeşte mai multe despre:   ANI,   conflict de interese,   transplant
 
 
Loading...