Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment #metoo din lumea de dincolo: Jurnalistă HĂRȚUITĂ SEXUAL de George Pruteanu

#metoo din lumea de dincolo: Jurnalistă HĂRȚUITĂ SEXUAL de George Pruteanu

Un articol de: -
Eveniment

Tot mai multe românce povestesc hărțuirile sexuale la care au fost supuse, după declanșarea fenomenului #metoo. "M-am abținut să scriu asta, din decență față de ideea de moarte."

#metooJurnalista Oana Dobre Dimofte povestește, pe pagina sa de Facebook, o întâmplare șocantă. Jurnalista a fost victima unei hărțuiri sexuale din partea unui fost senator.

În calitate de reporter, aceasta a mers să-i ia un interviu lui răposatului George Pruteanu. Înainte de a apăsa rec pe reportofon, Oana s-a trezit “cu o mână între picioare”.

 “O mulțime de femei trec peste durere, ironia celorlalți, frica de a fi percepute nuștiucum și povestesc ce li s-a întâmplat. Fiecare dintre ele merită o plecăciune. O mulțime de bărbați empatizează cu ele. Și ei merită respect. (...)

M-am abținut să scriu asta, din decență față de ideea de moarte. Aveam vreo 22-23 de ani, nu mai știu. Eram reporter la Senat. Trebuia să fac un interviu cu unul dintre domnii senatori. După cum era normal, am fost invitată în cabinet. Nu apucasem să apăs rec pe reportofon. După cum NU era normal, m-am trezit cu o mână între picioare. Înainte să vomit, m-am ridicat și i-am spus că interviul i-l va lua șeful meu, bărbat. M-am dus glonț în redacție. Am povestit. Am fost încurajată să reclam, de colegii mei bărbați. Nu aveam cum. Nu aveam dovezi. #DoarOVorbăSă_țiMaiSpun. Da, era Pruteanu, nu mă ascund după hashtag. Nu o să uit niciodată. Și nu, moartea nu e o scuză. Doar o circumstanță.
Da, e mort, nu se mai poate apăra. Well, nici eu nu am putut, atunci!”, scrie jurnalista pe Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Oana Dobre Dimofte ,   Jurnalista ,   #metoo
Loading...