Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment #metoo - Polițist dintr-un oraș de provincie, acuzat că și-a abuzat, timp de 18 ani, soția: ”Am stat sechestrată în dormitor, cu părul smuls, după o criză de nervi de-a lui”

#metoo - Polițist dintr-un oraș de provincie, acuzat că și-a abuzat, timp de 18 ani, soția: ”Am stat sechestrată în dormitor, cu părul smuls, după o criză de nervi de-a lui”

Un articol de: -
Eveniment

Fenomenul #metoo ia amploare și scoate la iveală în fiecare zi cazuri dintre cele mai șocante. Femeile au prins curaj și vorbesc despre situațiile de hărțuire sau agresiunile sexuale la care au fost supuse chiar dacă astfel își asumă riscul de a intra din nou în atenția agresorilor prin faptul că își expun poveștile. 

De la agresori care au fost simpli necunoscuți până la profesori, colegi de serviciu sau chiar soți, tot mai multe cazuri dureroase au fost făcute publice în ultima perioadă, cele mai multe pe rețelele de socializare unde a devenit extrem de popular hashtag-ul ”metoo”. 

Printr-o astfel de situație dramatică a trecut și o femeie care a povestit pe pagina sa de Facebook, cum timp de 18 ani a îndurat bătăile, abuzurile și umilințele soțului său, polițist într-un orașel de provincie din România. 

Aceasta scrie că a decis să-și spună povestea pentru că există mii de femei care stau în relații ca cea pe care a avut-o și speră ca măcar una dintre ele să câștige ceva din faptul că ea și-a făcut publică experiența. 

”Am stat bătută, abuzată sexual, lovită verbal, umilită, izolată de restul lumii. 18 ani! De ce am stat 18 ani? O să încerc acest exercițiu de sinceritate aici, în public, nu pentru mine, căci eu am reușit să mă rup, ci pentru miile de femei care stau cu zecile de ani în relații ca aceea pe care am avut-o eu. Mă gândesc că motivele mele sunt și motivele lor. Și e foarte important să conștientizezi că unele motive pot fi fundamental greșite… 

Fostul meu soț era polițist într-un orășel de provincie. Așa că vă imaginați că atunci când am luat decizia să mă implic serios în relația cu el, am făcut-o convinsă de faptul că un om al legii are virtuți corespunzătoare. Nu m-a împiedicat nici faptul că era mult mai în vârstă decât mine să-l admir și să-l prețuiesc ca pe un om cu totul și cu totul aparte. Și am luptat pentru a fi cu el, chiar dacă multă lume nu a înțeles fascinația mea de la acea vreme pentru un om mult mai matur și, în mod evident, coleric din fire… 

De atunci și până la prima bătaie cruntă n-a trecut prea multă vreme. Îmi amintesc și acum privirea lui, durerea, senzația că nu găsesc puncte de reper, de irealitate… Căci mi se părea că lucrul acela nu mie mi se întâmplă. După bătaie mi-a spus că totul s-a întâmplat din vina mea, că dacă aș ști și eu să-mi țin gura, el nu s-ar enerva. Apoi a plâns, și-a cerut iertare și m-a convins că totul a fost un incident nefericit despre care nu ne vom mai aduce aminte. N-a fost așa… În anii ce au urmat, de multe ori nu mi-am putut ține gura și am plătit pentru asta. Am stat sechestrată în dormitor, cu părul smuls, după o criză de nervi de-a lui. Niște vecine au venit atunci la ușă. Dar, înainte de a încuia ușa camerei pe podeaua căreia zăceam de durere, mi-a spus clar: “Dacă nu taci, mă întorc și te împușc!” N-am spus nimic. Iar el le-a explicat vecinelor că nu știe de unde au venit strigătele de durere de mai devreme… 

Nu voi mai insista asupra bătaii în sine, căci ea devenise la un moment dat, o factură. Plăteam pentru că nu-mi puteam ține gura. Dar vă voi vorbi despre abuzul psihologic, care face, de fapt, o relație de felul acesta să funcționeze chiar și 18 ani. Îmi amintesc, ca și cum ar fi fost ieri, că stăteam seara în pat, iar el venea lângă mine. Încerca să facă un fel de sex cu mine și, când vedea că nu simt plăcere, îmi spunea că sunt o frigidă, incapabilă să facă un bărbat fericit.

Alteori, îmi spunea că sunt neatrăgătoare și, pe măsură ce anii treceau, începuse să-mi spună că sunt o babă botoxată care nu ar atrage niciodată pe nimeni și că el stă lângă mine din milă. O să vă închipuiți că toate aceste insulte nu contează în definirea imaginii de sine a unui om. Dar eu vă spun că dacă cineva, pe care îl respecți măcar, îți spune în fiecare zi cât de mica și proastă ești, o să ajungi să crezi tu însăți că ești mică și proastă. Stima de sine e o chestiune foarte fragilă. Ea poate fi destructurată ușor. Mai ales dacă acolo intervine un om pe care îl iubești, îl admiri sau îl respecți. Și aș risca să spun că mai ales un om pe care îl privești cu teamă… Când mă trezeam din coșmar și voiam să plec, mă amenința că mă va ucide sau că va face rău unor oameni apropiați mie, familie și prieteni. 

Ulterior, când am plecat din oraș doar cu hainele de pe mine și i-am lăsat lui casa părinților mei, am crezut că s-a terminat totul. Ei bine, nu! Atunci a început o altă luptă: denigrarea mea în orășelul în care împreună locuisem. Și-a făcut un cont fals de Facebook, unde a început să scrie despre mine și oameni dragi mie lucruri de neimaginat. În nebunia lui, credea că simplul fapt că își dedică zile din viață pentru a le demonstra tuturor că eu sunt o curvă și o femeie de doi lei, pentru că l-am părăsit va reuși să îi covingă pe toți ceilalți de asta. Ei bine, nu a reușit! 

Oamenii de bună credință au înțeles că un om nevinovat nu aruncă noroi în imaginea celor pe care pretind că i-au iubit. Evident că au fost și unii care au crezut faptul că eu am fost problema în povestea noastră (i-aș zice de dragoste, dar acum știu că dragostea e altceva). Evident că au fost și unii care m-au blamat. Dar judecata lor nu contează! Și exact acesta este motivul pentru care scriu această mărturisire: JUDECATA ALTORA NU CONTEAZĂ! Nu merită să stai într-o relație în care ești umilit și compromis ca om, doar de teama părerii altora! Nu merită să te lași călcat în picioare de frustrările altui om! Nimeni nu merită să fie înjurat, lovit sau abuzat sexual la el acasă. Căci ‘acasă” e locul în care te simți în siguranță. Dacă nici asta nu mai ai, atunci nu ai nimic. Și e mai bine să-ți faci propria ta casă!”, a povestit femeia pe Facebook. 
 

Citeşte mai multe despre:   #metoo,   Femeile,   hărțuire,   agresiunile sexuale
Loading...