Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Milițianul Nelu Pop, cel care îi înălța ode lui Gabi Oprea, PENSIE de 4.000 euro/ lună și SALARIU de 5.500 euro/lună la stat

Milițianul Nelu Pop, cel care îi înălța ode lui Gabi Oprea, PENSIE de 4.000 euro/ lună și SALARIU de 5.500 euro/lună la stat

Un articol de: -
Foto: Aktual24 Eveniment

Nelu Pop, fost milițian pe vremea regimului comunist, ulterior chestor principal în Ministerul de Interne, primește o pensie de peste 4.000 de euro lunar, dar și 5.500 de euro salariu de la Transgaz, informează România Liberă.

Nelu Pop a fost avansat la gradul de chestor de poliție, grad echivalent cu cel de general cu o stea, în anul 2002 și a mai primit o stea în 2006. La scurt timp după intrarea în vigoare a legii pensiilor speciale, Nelu Pop a făcut demersurile pentru a trece în rezervă din funcția de șef al Inspectoratului General pentru Imigrări, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, adică pentru a ieși la pensie. În aceeași perioadă, el fost angajat pe un post de consilier la cabinetul directorului general al companiei Transgaz.

Pop a explicat pentru România Liberă că s-a angajat la Transgaz după ce și-a depus un CV ”ca orice om” și că îl recomandă experiența de-o viață: ”Nu sunt director de cabinet. Sunt consilier pe probleme vizavi de experiența mea de-o viață. Am atribuții pe care le are orice consilier cu experiență pentru proiectele noastre. Atribuții care vin în sprijinul conducerii”.

Acesta a mai afirmat că nu are un salariu lunar de 25.000 de lei, dar a refuzat să spună cât anume câștigă, pe motiv că este ”confidențial”: ”Vă spun foarte sincer că e mai mic. Nu sunt salarii mari, cum crede lumea”.

România Liberă amintește că Nelu Pop s-a remarcat acum câțiva ani, după ce i-a ridicat osanale fostului vicepremier Gabriel Oprea în revista Inspectoratului General pentru Imigrări, pe care-o conducea.  

Iată un exemplu, pe banii noștri, în revista Inspectoratului General pentru Imigrări: “Reverberația noastră românească și exprimarea publică a bucuriei Zilei Drapelului a primit conotații înalte prin participarea inimoasă-demnă-bărbătească și însuflețirea întregii festivități de către ministrul nostru, comandantul nostru, Prim-Ministrul interimar domnul GABRIEL OPREA. Trăiesc sentimente de mare respect și aprecieri, alături de ceilalți colegi ai noștri din minister, față de OMUL MINISTRU și MINISTRUL OM – din fruntea Internelor. Noi trăim în prezent vremuri normale, de apreciere a oamenilor din partea domniei sale, de acordare a tuturor drepturilor conferite de Lege, de creare a condițiilor normale de muncă. De mult așteptam ziua în care un șef al nostru să își aprecieze oamenii, nu numai după rezultatele privind statisticile polițienești. De mult așteptam un om care să ne adune într-o echipă, să facă armonie, să țină la oameni, să-i determine, să le ajute familiile celor căzuți la datorie.. De mult așteptam… Și Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne, pentru a împlini și ține toate acestea, pe domnul GABRIEL OPREA – MINISTRUL OM!”

Nelu Pop a susținut că a scris epistola pentru Gabriel Oprea pentru că cel din urmă participase la Ziua Drapelului, dar și pentru că a respectat drepturile cuvenite polițiștilor: ”Vreau să vă spun că eu sunt un bun patriot. Ca alți români. Nu mai mare. Acolo am scris un întreg istoric al drapelului românesc. Al tuturor drapelelor pornind de la romani încoace. Mie îmi place istoria. Eu am scris o chestie românească. În final, sigur că am făcut niște aprecieri la domnia sa. Dacă ne uităm în urmă un pic, nici un fost ministru nu a participat la o asemenea activitate (Ziua Drapelului – n.r.). Iar drepturile polițiștilor au fost primite la timp, fără nici un fel de probleme. Nu s-a întâmplat până atunci”.

Întrebat dacă nu a fost cam elogios articolul, el a răspuns: ”Depinde fiecare cum crede. A avut o încărcătură un pic mai mare. Elogiile sunt, or fi… În fine, asta a fost atunci. Eu mi-am asumat cu respect și demnitate și decența necesară și asta a fost”.

Citeşte mai multe despre:   Gabriel Oprea,   transgaz,   salariu,   Ministerul de Interne
Loading...