Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Mediului se face că nu pricepe: "Inspectorul pădurii" va fi desființat. Pădurile, tăiate ilegal în voie

Ministerul Mediului se face că nu pricepe: "Inspectorul pădurii" va fi desființat. Pădurile, tăiate ilegal în voie

Un articol de: -
Foto: Gazeta de Maramures Eveniment

Scandal între Ministerul Mediului şi două organizații nonguvernamentală ce luptă pentru stoparea tăierilor ilegale de păduri. Ministerul vrea închiderera site-ului inspectorulpădurii.ro întrucat ar manipula oamenii cu date false despre instituție. De teamă să nu rămână fără site, reprezantanții DE-CLIC au semnat o petiție și aum vrut să meargă cu ea în fața minstrului Doina Pană. Au fost refuzați de aceasta, dar le-a propus să stabilească o întrevedere cu șefa ei de cabinet.

Circa 32.000 de semnături i-au fost înmânate Feliciei Szucs.

Pe durata scurtei întrevederi cu dna Szucs Felicia, șefa de cabinet, reprezentanții ONG-urilor au solicitat încă o dată transparență și soluții imediate pentru protejarea pădurilor.

“Dna Felicia nu doar că nu a oferit niciun răspuns la solicitările noastre, ba chiar s-a lansat în acuzații la adresa comunității de-clic”, scriu aceștia într-un comunicat.

“În acel moment, a devenit extrem de clar că MINISTERUL APELOR ȘI PĂDURILOR NU ESTE UN ALIAT ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA TĂIERILOR ILEGALE.

În plus, nu are de prezentat niciun plan pentru continuarea dezvoltării site-ului inspectorulpadurii.ro”, adaugă DE-CLIC.

Au trecut deja 5 săptămâni de când inspectorulpadurii.ro nu mai beneficiază de întreținere. Site-ul poate să dispară oricând și odată cu el toată informația și efortul din ultimii 4 ani de transparentizare a sectorului forestier.

În scurtul timp în care a fost funcțional, site-ul inspectorulpadurii.ro și-a dovedit pe deplin utilitatea. Cu ajutorul acestuia, tăierile ilegale de pădure au scăzut considerabil.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Mediului
Loading...