Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment Ministerul Sănătății: Toate spitalele publice vor fi controlate la capitolul curăţenie, din 1 martie

Ministerul Sănătății: Toate spitalele publice vor fi controlate la capitolul curăţenie, din 1 martie

Un articol de: -
Foto: curentul.ro Eveniment

Toate spitalele publice vor fi controlate de inspecţia sanitară, începând din 1 martie, la capitolul curăţenie.

Controalele vor dura până la 31 mai, urmând ca rezultatele să fie făcute publice la sfârşitul lunii iunie, precizează Ministerul Sănătăţii (MS).

"Aceste controale au ca scop impulsionarea managerilor de spitale pentru aplicarea corectă a prevederilor legilor sanitare şi efectuarea unor activităţi pentru care este nevoie în primul rând de respect pentru pacienţi. (...) Ministrul Sănătăţii consideră că, indiferent de situaţia sistemul sanitar românesc, în prezent, nesatisfăcător atât pentru pacienţi, cadre medicale, cât şi pentru autorităţi, un standard elementar de curăţenie şi igienă trebuie asigurat de către toţi managerii unităţilor sanitare, fapt care ar demonstra respect atât faţă de profesioniştii din sistem cât şi faţă de pacienţi', se mai arată într-un comunicat remis duminică, de Ministerul Sănătății.

Într-o scrisoare adresată preşedinţilor de consilii judeţene, Nicolăescu îi informează pe aceştia în legătură cu "acţiunea de anvergură" care va fi declanşată la 1 martie "cu scopul ducerii la îndeplinire a obiectivelor şi acţiunilor din cadrul programelor privind efectuarea curățeniei, dezinfecției, dezinsecției și deratizării în spitale, precum și pentru asigurarea, în cantități suficiente, a materialelor și produselor destinate acestor activități".

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   spitale,   curăţenie,   verificari,   Eugen Nicolaescu,   1 martie
Loading...