Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Eveniment UPDATE // Ministrul Culturii: Papa Francisc nu va vizita prea curând țara noastră. Motivul ar fi Cathedral Plaza / Poziția Millennium Building Development, proprietarul imobilului (VIDEO)

UPDATE // Ministrul Culturii: Papa Francisc nu va vizita prea curând țara noastră. Motivul ar fi Cathedral Plaza / Poziția Millennium Building Development, proprietarul imobilului (VIDEO)

Un articol de: -
Foto: click.ro Eveniment

UPDATE // În urma publicării acestui articol pe site-ul B1.ro, Millennium Building Development, proprietarul  Cathedral Plaza a transmis redacţiei B1 TV un punct de vedere în legătură cu acest caz, punct de vedere pe care îl publicăm integral.

Millennium Building Development, proprietarul  Cathedral Plaza, atrage atenția asupra faptului că ministrul culturii, Vlad Alexandrescu, a revenit asupra declarației recente privind situația clădirii.

Astfel, într-un comunicat oficial  postat pe site-ul Ministerului Culturii pe 20.03.2016, ministrul Alexandrescu atrage atenția că declarațiile referitoare la Papa Francisc și Cathedral Plaza nu au fost făcute în contextul vizitei la Vatican. Prin urmare, mesajul principal transmis de B1 TV, acela că Suveranul Pontif nu ar veni în România din cauza situației clădirii Cathedral Plaza, nu se susține în condițiile în care acest mesaj nu a fost dat cu ocazia acestei vizite.

Prin urmare, vă rugăm să aveți amabilitatea de a reveni cu o actualizare a știrii, care să includă precizarea ministrului culturii.

Regretăm faptul că, deși ați citat site-ul cultural Metropolis, de unde nu se desprindea ideea că declarațiile ministrului ar fi reflectat un mesaj al Papei primit cu ocazia vizitei recente la Vatican, ați dat această nuanță încă din titlul știrii, preluând fără să verificați știrea publicată pe site-ul Arhiepiscopiei Romano-Catolice București. ARCB, de altfel, și-a făcut un obicei din manipularea opiniei publice și distorsionarea situației juridice reale a clădirii.

MESAJUL MINISTRULUI CULTURII, DL VLAD ALEXANDRESCU

Declarațiile citate de postul de televiziune Antena 3 în știrea referitoare la „Cathedral Plaza” din București au fost făcute de ministrul Culturii într-un context fără legătură cu vizita făcută la Vatican la 23 și 24 februarie. În interviul acordat publicației Metropolis, ministrul Vlad Alexandrescu a apreciat că situația creată de construcția numită „Cathedral Plaza” trebuie să fie rezolvată potrivit legii și hotărârilor judecătorești rămase definitive. Acest subiect nu a fost în niciun fel abordat în cadrul salutului de la finalul Audienței generale din Piața Sfântul Petru, la care ministrul Culturii a asistat, alături de alți participanți oficiali și de miile de pelerini.

 

Românii mai au de aşteptat până să-l vadă pe Papa Francisc în ţara noastră. Iar motivul pentru care Suvernul Pontif întârzie cu vizita este unul halucinant: prezenţa, în România, a construcţiei "Cathedral Plaza". A recunoscut-o chiar ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, potrivit căruia, Vaticanul numeşte clădirea din Bucureşti un monument al corupţiei, informează B1 TV.

Papa Francisc are un motiv bine întemeiat pentru a amâna cât mai mult o vizită a sa în ţara noastră, a mărturisit ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

"Vaticanul e interesat să fie mai prezent la Bucureşti. Nu vă ascund: "Cathedral Plaza", pe care Vaticanul o numeşte un monument al corupţiei, este un mare obstacol în venirea lui Papa Francisc la Bucureşti. Există o decizie a Înaltei Curţi de a demola acest "monument al corupţiei". Nu s-a întâmplat pentru că această demolare a fost stopată de fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu. Cred că ar trebui reluată această procedură, fiindcă există o hotărâre a Justiţiei, care nu a fost pusă în aplicare. Iar acestă hotărâre este fundamentată pe documente: actele nu erau în regulă pentru a se permite ridicarea acestui mall", a declarat ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

Papa Francisc nu va vizita prea curând țara noastră

Declaraţiile ministrului vin după ce acesta a fost într-o vizită oficială în Cetatea Sfântă. Vlad Alexandrescu a dezvăluit că a semnat cu această ocazie primul document interministerial din ultimii douăzeci şi cinci de ani de relaţii diplomatice cu Vaticanul. Ministrul a spus că este vorba despre un acord general în domeniul culturii, pentru a aduce relaţiile la nivelul firesc, pe care România le-a avut înainte de Al Doilea Război Mondial. Ţara noastră trebuie să fie mai prezentă la Roma, la muzeele Vaticanului sau la bienala din Veneţia, obiective care au fost întotdeauna interesante, a mai precizat demnitarul.

6qyl5c

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   vizita,   coruptie,   Ministrul Culturii
Loading...